Bagātīgā ķirbju maize

Dīvainā kārtā līdz pat Marta mēnesim manās mājās bija izdzīvojis ķirbis. Lai nelaistu šo jauko dārzeni vējā, pārlūkoju ko varētu no tā pagatavot un nonācu pie ķirbju maizes receptes jau atkal no lieliskā kulinārijas portāla cetrassezonas.lv Recepte nav sarežģīta un iznākums patīkami pārsteidz. Ķirbja aromāts ir jūtams un maizes struktūra ir patīkami mitra. Tā kā maize nav pārāk salda, lieliska piedeva tai būs medus vai, piemēram, kļavu sīrups.

Sastāvdaļas: 150 g nomizota un rupji sarīvēta ķirbja, 70 g iebiezināta piena, 70 g mīksta sviesta, 110 g kviešu miltu, 3 olas, ½ tējk. kanēļa, ½ sarīvētas citrona mizas,  1,5 tējk. cepamā pulvera, 20 g brūnā cukura, (ja vēlas saldāku maizi, pievieno vairāk), 40 g lazdu riekstu (es šoreiz iztiku bez)

Pagatavošana: Bļodā sakuļ sviestu ar cukuru un iebiezināto pienu, līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno olas un citrona miziņu. Vēlreiz kārtīgi sakuļ. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un kanēli. Pievieno olu masai. Izmaisa kunkuļus un visbeidzot pievieno arī sarīvētu ķirbi un riekstus. Ieziež ķieģelīša formas pannu ar sviestu vai cepamo margarīnu, vai arī ieklāj cepamo papīru un ielej tajā mīklu. Tā kā no dotajām sastāvdaļām iznāks visai neliels maizes klaips, iespējams, labāk izvēlēties nelielu pannu, lai maize nesanāktu plakana. Maizi cep 190 C temperatūrā 30-40 minūtes. Pasniedz ar sviestu un/vai medu.

About these ads

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 338 other followers

%d bloggers like this: