Baltās šokolādes brauniji ar mandelēm kokosa skaidiņām

Šī nu ir tā reize, kad man gluži nejauši izdevies izcept ko pārpasaulīgi saldu. Dažiem šis našķis iespējams būs tieši laikā, tomēr citiem nāksies uzdzert labu glāzi piena, lai nomaskētu baltās šokolādes, cukura un medus garšu, kas kopā ar mandelēm un kokosa skaidiņām, iecepti šajos baltajos braunijos.

Līdz šim tikai reizi biju cepusi tradicionālos braunijus, un rezultāts bija vienkārši lielisks. Nolēmu riskēt un pamēģināt arī baltās šokolādes našķi. Iedvesmu receptei smēlos no Lapsa Virtuvē receptes, tomēr ieviesu vairākas atkāpes, riekstu vietā izmantojot mandeles, bet sukāžu vietā kokosa skaidiņas. Citējot manu mammu: ”Šie brauniji jācep, kad ir ļoti slikts garastāvoklis.”

Sastāvdaļas: 280 g baltās šokolādes, 150 g sviesta, 2 lielas olas, 100 g brūnā Muskavado cukura (izmantoju Demeraras), 75 g kviešu miltu, 1 ēdamk. medus, pāris šķipsnu vaniļas cukura, vai 1 tējk. vaniļas ekstrakta, ½ tējk. cepamā pulvera, 50 g kokosriekstu skaidiņu, 50 g mandeļu skaidiņu.

Pagatavošana: Ūdens peldē izkausē 200 g gabaliņos sagrieztu šokolādi un 115 g sviesta. Atlikušo šokolādi sakapā gabaliņos, lai pievienotu mīklai vēlāk. Balto šokolādi kausējot temperatūra nedrīkst būt pārāk augsta, jo tad šokolāde var saiet kunkuļos. Kamēr šokolāde kūst, atsevišķā bļodā sakuļ olas ar brūno cukuru. Pievieno tiem šokolādes masu un samaisa, lai neveidojas kunkuļi.

Piesijā miltus, pievieno cepamo pulveri un vaniļas ekstraktu. Tad pievieno mandeļu skaidiņas, vai riekstus un sukādes vai kokosa skaidiņas, kā arī atlikušos šokolādes gabaliņus. Iedvesmojoties no Kokosriekstu siera kūkas, ko nesen gatavoju, es pirms likšanas mīklā, izmērcēju kokosriekstu skaidiņas pāris karotēs piena. Līdz ar to skaidiņas izmirka, un izceptas nebija tik sausas.

Pannu ieklāj ar cepamo papīru, ielej mīklu un cep 175 C temperatūrā apmēram 20 min. Jāatceras, ka braunijus nedrīkst pārcept, jo tad tie pārvērtīsies par kūku. Ideālā gadījumā brauniju virsa ir izcepusies, taču vidus vēl ir nedaudz pajēls. Kad brauniji atdzisuši tos sagriež gabaliņos un pasniedz ar glāzi piena vai labākajā gadījumā ledusskapī uzglabā līdz nākamajai dienai, kad tie būs vēl labāk ”sakodušies”.

About these ads

2 komentāri

  1. danaskleita · · Atbildēt

    Izskatās ellīšķīgi gardi! Būs jāiemēģina arī šī brauniju recepte! Man patīk, ka braunijos pamatmasai var pievienot visas savs mīļākās saldās sastāvdaļas un viņi vienmēr sanāk gardi jebkurā gadījumā!

    1. Jā, brauniji ir ļoti pateicīgi eksperimentiem ar garšām – var salikt visas iespējamās saldās piedevas. Nupat mēģināju ar kanēli pagatavot – nekāda vaina, tikai arī ļoti saldi. Mani vismīļākie tomēr paliek tradicionālie ar šokolādi :)

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 338 other followers

%d bloggers like this: