Aromātiskie kanēļa blondiji


Nedēļas nogalē nolēmu pagatavot kaut ko garšīgu, un ātru, lai nebūtu ilgi jāstāv pie plīts. Izvēle krita uz šajā blogā redzamajiem kanēļa blondijiem. Blondijs ir braunija brālēns gaišās krāsas dēļ un šis konkrētais našķis mani uzrunāja savā vienkāršībā. Vislabāk šie saldumi garšos pāris dienas pastāvējuši ledusskapī vai kārbā.

Sastāvdaļas: 1 glāze un 2 ēdamk. miltu, ¼ tējk. sāls, 2 tējk. kanēļa, 8 ēdamk. sviesta, 1 ½ glāze gaiši brūnā cukura, 1 liela ola+ 1 olas dzeltenums, 1 ½ tējk. vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana: Lielā bļodā sajauc miltus, sāli un kanēli. Katliņā ieliek sviestu un brūno cukuru. Silda uz mazas liesmas, līdz cukurs izkusis un tad vāra līdz uzkarsis, bet vēl nesāk vārīties. Man cukurs negribēja kust, un uzreiz sāka vārīties, tādēļ uzreiz noņēmu katliņu no uguns. Cukura-sviesta masai ļauj atdzist kādas 10 min un tad pievieno olu, olas dzeltenumu un vaniļas ekstraktu. Samaisa un pievieno miltu maisījumam.

Kārtīgi izmaisa un liek ar cepamo papīru ieklātā apmēram 25 x 25 cm pannā. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 C temperatūrā. Receptē bija norādīts, ka cepšanas laiks ir 25-35 minūtes, man pietika ar apmēram 20 min, jo braunijus un blondijus nedrīkst pārcept – tad tie pārvēršas par kūku, bet ideālai konsistencei nepieciešams mitrs viducītis un neliela plēvīte augšā.

About these ads

4 komentāri

  1. Pirms Jāņiem izmēģināju šo receptīti. Bija ļoti saldi, bet garšīgi. Kā jau šoko mīlim, man brauniji garšo labāk, bet šos arī iesaku izmēģināt.

    Like

    1. Man pašai arī šokolādīgie ir vismīļākie no braunijiem.

      Like

  2. Vispār jau nezinātājam būs pagrūti izzīlēt, cik tad īsti tur to cukuru vajadzēja, 1,5 kg, 1,5 glāzes, 1,5 karotes… 1,5 šķipsniņas?

    Like

    1. Pazuda tulkojumā, laboju kļūdu. Ar pusotru kg gan laikam nevajadzētu aizrauties, ar pusotru glāzi vajadzētu būt gana ;)

      Like

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 349 other followers

%d bloggers like this: