Omes rabarbermaize


Šodien stāvēju rindā savā piemājas supermārketā un pametusi acis atpakaļ, aiz manis stāvam, ieraudzīju mana vecuma pārīti ar milzum daudzām alus pakām un citiem alkohola krājumiem.  Cerams vismaz, ka  pērk lielai kompānijai. Tomēr tā čābīgi palika. Nu nav jau tā galvenā doma šai dienā sameklēt zaļo feju pudeles dibenā… Tā nu es nopirku savus citronus un kanēli un steidzos ciemā pie omes, lai uzceptu Jāņu rabarbermaizi. Žēl, ka šeit nevar uploadot arī brīnišķīgo smaržu tikko no krāsns izvilktam gardumam, bet nu vismaz maza vizualizācija. Priecīgus Līgo un nepārdzeriet jēgu…

Lai pagatavotu Omes rabarbermaizi mīklai vajadzēs: 2 paciņas biezpiena, 2 glāzes miltu, 3 olas, 1 glāzi cukura, 205 g cepamā margarīna, 1 tējkaroti sodas, naža galu citronskābes, 1 citronu. Garnējumam savukārt vajadzēs: rabarberus, kanēli, cukuru, kā arī olu un pāris lāses piena.

Vispirms nomazgājam, nomizojam un sagriežam sīkos gabaliņos rabarberus priekš garnējuma.

Tālāk ķeramies klāt mīklai. Sadrupinām bļodā biezpienu, pievienojam olas un glāzi cukura. To visu smuki samaisam. Tad pievienojam arī izsijātus miltus un atkal samaisam.

Pēc tam sagriežam kubiciņos cepamo margarīnu un izkausējam uz plīts. Uzmanīgi, lai nesāk varīties. Kad tas izdarīts, pievienojam to mīklai.

Tad pievienojam mīklai arī sarīvētu citrona miziņu, kā arī sodu un citronskābi un, protams, atkal samaisam.

Mīklu ielejam pannā, pāri pārkaisam rabarberus, olu, cukuru un kanēli un liekam to brīnumu krāsnī. Manā gadījumā tas ilgums bija no 20-30 minūtēm. Kad kūka izņemta, pārslakām pāri nedaudz piena.

Un tieši laikā uz līgošanu šis rabarberu gardums ir gatavs. Iesaku baudīt kopā ar aukstu pienu vai arī ar kādu no Madaras Dabas dzērieniem. Man pašai vistuvākais ir Anna Mint – un nē, šī nav reklāma, man patiešām viņi garšo un tiem ir jāniska noskaņa manās mājās, kur alus šogad nav.

P.s. Nekad neaizmirstiet pateikt paldies Omai par recepti, kā arī pabarot cepšanas procesā ar miltiem apbērto franču buldogu 😀


2 komentāri

  1. Degustatore izskatās laimīga, tātad pīrāgs izdevies! 😀

    Like

    1. Oi, grūti atrast, kaut ko, par ko degustatore nebūs laimīga 😀

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: