Našķis sliņķiem


Ir noticis Ziemassvētku brīnums. Es atkārtoti esmu iegājusi virtuvē. Šoreiz, lai pagatavotu našķi. Bērnības atmiņas – (Oma bērnībā mācīja, cik garšīgi starp cepumiem smērēt zapti un biezpienu), guva virsroku un tā arī šodien tapa cepumu kūka. Dikti ātri, dikti garšīgi un nepavisam ne dārgi.

Veikalā groziņā vēlams ielikt1 paku biezpiena, 1 paku selgas cepumu, toverīti netrekna jogurta un citronu. Mājas gan jau atradīsies cukurs,  ievārījums un kanēlis.

Sajauc biezpienu ar jogurtu, bet noteikti neizgāžot visu toverīti, lai masa nepaliktu šķidra. Esmu diletants un gramus nemērīju, viss tālākais arī tika darīts uz acumēru un garšu. Tālāk pierīvē citrona miziņu, pieliek cukuru un ar mikseri mazliet uzputo, līdz izveidojas smuka konsistence.

Tad paņem Selgas cepumus un pārklāj ar nu jau ļoti garšīgo biezpien-jogurt masu un pāri liek vēl vienu kārtu ar ievārījumu. Tā turpina līdz izveidojas, ja ne Pizas tornis, jo cepumu tomēr paciņā pamaz, tad vismaz Hruščova daudzstāvene 😀 Es liku cepumu tornīti 2×2 apmēros.

Kad saldā būve pabeigta, pāri pārkaisa sadrupinātu atlikušo Selgas cepumu, jo pakā tie ir nepāra ciparā. Pārkaisa pāri  arī kanēli. Tad liek pasēdēt ledusskapī. Manai kūkai tās bija apmēram 2h. Kūka bija veiksmīgi sasūkusies, ja neskaita pašas malas, kas bija vienīgās, kas ēdot atgādināja, ka patiesībā vienīgais biskvīts šeit ir Selgas cepumi. Iespējams, ja biezpien-jogurt masas būtu bijis vairāk, būtu labi arī noklāt malas. Nākamai reizei, pati sev rekomendēju arī, ka jāizmēģina kā garšotu, ja garnējumam izmantotu marmelādi.

Ieteikums – ja nepatīk izteikta garša ar citronu un kanēli – uzmanīgi. Ja negribas kūku pārāk treknu, labāk izvēlēties jogurtu ar mazāku tauku saturu. Savukārt, ja līdzīgi kā man – bail, ka našķis būs par saldu, tieši brūkleņu ievārījums būs tas īstais.

Advertisements

2 komentāri

  1. Diletanti gramus tiesji meera. 😀 Viss skaidrs. Naakosreiz pie Tevis jaasauj ciemos ar ingredientiem. 😀

    Like

    1. Vienmēr welcome 😀 Es Tev vēl karstvīna pudeli esmu parādā 😀

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: