Šajos Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, pārmaiņas pēc sanāca visai daudz laika pavadīt virtuvē. Līdz ar to, meklēju arī kaut ko jaunu un interesantu ko likt galdā. Izvēle krita uz Banānu maffiniem, kurus pamanīju tepat wordpresā. Tā bija patiešām lieliska recepte un garšīgs iznākums, tāpēc manas simpātijas pret mafiniem ir krietni augušas. Un turpinot keksiņu tēmu, šodien nolēmu padalīties ar recepti, ko atradu kādā ārzemju blogā Ābolu-kanēļa maffini. Šo recepti galvenokārt izvēlējos, jo visas vajadzīgās sastāvdaļas man bija atrodamas plauktā, kā arī, ko tur liegties – kanēlis ir mana vājība. Recepte ir diezgan vienkārša pat tādai tējkannai kā man, kas ikdienā no plīts turas pa gabalu, tā kā problēmām gatavojot, nevajadzētu rasties.
Sastāvdaļas mīklai:2 olas, 1 glāze krējums, 2 glāzes milti, 1 ½ glāze kubikos sagriezti, nomizoti āboli, 1 glāze cukurs, 50 g sviests, 1 ¼ tējk. kanēlis, 3 tējk. cepamais pulveris, ½ tējk. soda, šķipsniņa sāls. Drupačām – ¼ glāze cukurs, 3 ēdamk. milti, 2 ēdamk. sviests, ¼ tējk. kanēlis.
Pagatavošana
1. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Tad nomizo un sagriež kubiciņos ābolus.
2. Vienā bļodā sajauc visas mīklas sausās sastāvdaļas -miltus, cukuru, sāli, sodu, kanēli un cepamo pulveri. Samaisa.
3. Otrā bļodā iesit olas, pielej krējumu un sviestu un samaisa.
4. Tad slapjo sastāvdaļu mīklu pievieno sausajai un atkal izmaisa. Pievieno sagrieztos ābolus.
5. Lai pagatavotu drupačas – atsevišķā bļodā sajauc, cukuru, miltus, kanēli un sviestu un ar rokām saberž.
6. Keksiņu pannā ieliek maffiniem paredzētos robainos papīrīšus, kādus var nopirkt saimniecības preču veikalos. Mīklu iepilda formiņās, taču ne līdz pašai augšai, jo cepot tā vēl krietni uzpūtīsies. (Es vēl nolēmu paeksperimentēt un dažiem pievienoju no citas reizes pāri palikušās rozīnes. Gaumes jautājums.) Tad pārkaisa katram maffinam apmēram tējkaroti ar drupačām (man likās, jo vairāk jo garšīgāk, jo izcepjoties sanāca kraukšķīga cepurīte) un liek krāsnī aptuveni uz 20 minūtēm.
Tā kā man ir diezgan maza keksu panniņa, no šāda mīklas daudzuma sanāca 18 maffini. Vislabāk šie mazie smukuļi garšo kopā ar glāzi piena. Viedokļi dalās – daži saka, ka labāk ēst siltus, man personīgi labāk patika jau atdzisuši. Labu apetīti!
Tu patiešām proti kārdināt cilvēkus! 😀
LikeLike
Tad tik jāķerās pie darba 😀
LikeLike
Baigi gardas. Vakar izcepu, ēdām šodien. Ātri,lēti un garšīgi. Paldies,par recepti… 🙂
LikeLike
Pati jau biju par šo recepti galīgi aizmirsusi. Prieks, ka noderēja:)
LikeLike
Ļoti laba. Manam puisim nākamajā dienā, kad maffini beidzās bija tikai viens jautājums – Vai tu vari uzcept vēl? 😉
LikeLike
Cik keksiņiem ir paredzēta šī recepte? 6?12?
LikeLike
Atkarībā no formiņu lieluma, vajadzētu sanākt no 12 uz augšu. Ja taisa nelielus – vismaz kādiem 14 – 16. Man toreiz, cepot pēc šīs receptes, sanāca pat 18 – bet es gatavoju salīdzinoši maziņus 🙂
LikeLike