Melleņmaizītes brokastīm


Vasara savu pilnbriedu nu jau pārdzīvojusi un lēnām virzās uz rudens ražas pusi. Taču joprojām ir īstais laiks īstam vasaras gardumam – melleņu maizītēm. Citi tās sauktu par maffiniem, tomēr manuprāt mīklas garša neatgādināja viss kēksu, bet gan bulciņas, kas labi iederas pie brokastgalda. Recepti atradu šajā blogā un nolēmu pagūt īstenot vēl ogu sezonā.

Mīklas sastāvdaļas: 2 ½ tases miltu, 1 ½ tējk. cepamais pulveris, ½ tējk. soda, ½ tase cukurs  (man prasījās vairāk, jāskatās pēc garšas), ¼ tējk. sāls, 2 olas, 1 tase paniņas, ½ tase izkausēts sviests, sula no 1 citrona, 1 tējk. vaniļa (es izmantoju vaniļas ekstraktu), 1 ½ tase melleņu

Glazūras sastāvdaļas: ½ tase pūdercukura, 3 ēd. k citronu sulas.

Pagatavošana: Sausās sastāvdaļas sajauc vienā bļodā. Otrā bļodā sakuļ olas, iemaisa paniņas, izkausēto sviestu, citrona sulu un vaniļu. Sausajā maisījumā izveido nelielu ”aku” un iejauc slapjās sastāvdaļas, Ātri samaisa un tad iepilda mīklā mellenes.

Gatavo mīklu pilda keksu veidnītēs, kur iepriekš ieklāti papīrīši. Cep aptuveni 20-30 minūtes, vai kamēr vidus pabakstot ar sērkociņu, ir gatavs. Izcepušās maizītes noliek atdzesēties un tikmēr pagatavo glazūru. Bļodā sajauc pūdercukuru ar citrona sulu, līdz iegūta šķidra un tumīga konsistence. Tad katrai maizītei pārklāj pāri aptuveni vienu ēdamkaroti glazūras.

No mīklas daudzuma sanāk aptuveni 12 gabali, atkarībā no kēksu formiņu lieluma un mīklas dāsnuma vienam gabalam. Vislabāk garšo, izņemti no ledusskapja,  nākamajā rītā, ar pienu vai pie kafijas.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: