Ābolu laika gardumi II – Ābolu trīsstūrīši


Iepriekšējā postā jau pieminēju ābollaika burvību un nepieciešamību šos sulīgos augļus iestūķēt pārtikā. Tagad laiks aplūkot otru garšīgo ābolu raušu recepti. Līdzīgi kā iepriekš, arī šajā receptē, es izvēlējos nelietot muskatriekstu, kas man ne visai patīk, kā arī par mīklu izraudzījos kārtaino mīklu jau saldētā versijā no Rimi. Tāpat atšķirībā no oriģināla, es noslinkoju un nepagatavoju karamelizēto pārlējumu.

Sastāvdaļas (6 gab.) : Karamelizētiem āboliem: 2 āboli, 2 ēdamk. sviesta, ¼ tējk. kanēļa, ¼ tējk. muskatrieksta, 2 ēdamk. brūnā cukura. Trīsstūrīšiem: 250 g kārtainās mīklas, 1  ola, 2 ēdamk. ūdens, ½ tējk. malta muskatrieksta.

Pagatavošana: Vispirms karamelizē ābolustos nomizo, atdala no serdes un sagriež pus centimetru lielos kubiciņos. Kastrolī vai pannā uzkarsē sviestu, līdz ta sāk burbuļot. Tad pievieno ābolu gabaliņus un turpina vārīt uz vidēji augstas uguns aptuveni 5 minūtes vai kamēr āboli kļūst mīksti un sāk apbrūnināties. Apmaisa, lai tie kļūst vienmērīgi brūni un pievieno kanēli, muskatriekstu un brūno cukuru. Turpina vārīt līdz cukurs ir izkusis un sāk karamelizēties.

Pēc tam sagatavo mīklu. Gatavo mīklu izrullē ar miltainu mīklas veltni un sadara četrstūrīšos. No 250 g mīklas vajadzētu sanākt aptuveni 6 gabaliem. Katru mīklas gabaliņu pārsmērē ar olu, kas sajaukta ar 1 ēdamk. ūdens (manā gadījumā arī 2 tējk. cukura, jo baidījos par mīklas garšu). Tad katra mīklas četrsstūrīša augšējā malā ieliek nedaudz karamelizēto ābolu pildījuma un kārtīgi aizloka mīklu ciet trīsstūra formā. Atkal pārsmērē ar olas maisījumu un uzkaisa muskatriekstu. Trīsstūrīšus novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un cep apmēram 15 minūtes, kamēr tie kļūst zeltaini brūni.

Jāatzīst, ka šiem rausīšiem bija mazuma piegarša un karamelizētais pildījums lieliski atgādināja par tradicionālajām ābolkūkām no bērnības. Lielisks našķis, ko paņemt līdzi tālos braucienos vai arī notiesāt mājās pie kafijas tases. Arī šoreiz – vislabāk garšo silti.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: