Rudenīgās pankūkas ar ķirbi


Beidzot nedēļas vidū bija pagadījusies brīvdiena, tādēļ jau no paša rīta sāku lūkot kādas gardas rudens receptes piedāvā mani mīļākie kulinārijas blogi. Tā kā mani bija pārņēmis brīvdienām raksturīgais laiskums, nevēlējos skraidīt par veikaliem meklējot visas nepieciešamās sastāvdaļas kādai sarežģītai receptei. Tā vietā atradu it kā vienkāršu pankūku recepti, bet ar rudens piesitienu. Kurš gan nezina, ka tipisks rudens dārzenis (izrādās, tomēr oga) ir ķirbis. Tad nu nolēmu pamēģināt ne tik tradicionālu ķirbju pankūku recepti, kā parasti tiek cepts manā ģimenē, bet padomu smēlos no ļoti apetetlīga bloga.

Sastāvdaļas (6-7 pankūkām):

1 ¼ glāzes miltu, 2 ēdamk. brūnā cukura, 2 tējk. cepamā pulvera, ¼ tējk. sāls, ¾ malts kanēlis, ¼ malts muskatrieksts, šķipsniņa malta ingvera, šķipsniņa maltu krustnagliņu, 1 glāze piena, ½ glāze ķirbju biezeņa, 1 liela ola, 2 ēdamk. dārzeņu eļļas vai kausēta sviesta.

Uzreiz jāpiebilst, ka ieviesu nelielas atkāpes un ķirbja biezeņa vietā, izmantoju vienkārši smalki sarīvētu ķirbi. (kā pagatavot ķirbja biezeni, var apskatīties šeit) Kā arī, neizmantoju muskatriekstu, jo gluži vienkārši tāda man mājās nebija.

Pagatavošana:

Bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Uzmanīgi izmaisa brūno cukuru, lai nepaliek kunkuļi. Atsevišķā bļodā sajauc pienu, ķirbja biezeni, olu un sviestu un piejauc klāt sausajām sastāvdaļām. Izmaisa un cep ietaukotā pannā līdz pankūkas ir zeltaini brūnas. Pasniedz ar putukrējumu, vai kādu ogu vai augļu mērci. Bonusā vecmāmiņas recepte – svaigas saspaidītas brūklenes ar cukuru un krējumu noderēs par lielisku mērci. Labu apetīti!

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.