4. Advente: Karstā šokolāde aukstiem ziemas vakariem


Jau kopš bērnības biju vēlējusies nobaudīt tādu īstu, stipru un gardu karsto šokolādi. Diemžēl mana līdzšinējā pieredze norāda uz to, ka meklēju nepareizajās vietās. Tad nu beidzot saņēmos un pagatavoju tādu pati. Recepti atradu bonappetit.lv, taču tā kā nekur nevarēju piekļūt lavandai, manā gadījumā tā ir nevis Karstā šokolāde ar lavandu, bet gan vienkārši Karstā šokolāde. Garšo patiešām pasakaini un arī lieliski sasilda. Priecīgu 4. Adventi!

Sastāvdaļas: 200 ml piena, 200 ml saldā krējuma, 60 g tumšās šokolādes 70%, 50 g piena šokolādes + 100 ml saldā krējuma putošanai.

Pagatavošana: Vispirms uzkarsē pienu un saldo krējumu. Visu laiku maisot karsēt 5 min. Tad noņem no uguns un ļauj ievilkties kādas 5 min. Atgriež atpakaļ uz uguns un pievieno šokolādi, kas salauzta gabaliņos. Karsē tik ilgi, kamēr šokolāde izkususi. Pārlej krūzēs un dekorē ar uzputotu saldo krējumu. Tā kā manai gaumei šis dzēriens bija jau pietiekami trekns un salds, iztiku bez putukrējuma cepurītes, taču nākamreiz noteikti pamēģināšu, iespējams pat ar kanēli.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: