Aprēcīgie šokolādes brauniji


Es esmu tipisks šokolādes mīlis. Un, ja šo rakstu lasa vēl kāds, kas spēj patērēt šokolādi jebkurā nedēļas dienā un diennakts stundā, tad šī recepte ir domāta viņam. Brauniji ir tradicionāls amerikāņu deserts. Kaut kas vidējs starp kūku un cepumu, un pāri tam visam, kraukšķīga šokolādes kārtiņa. Internetā atrodamas simtiem brauniju recepšu, un ir ļoti viegli apjukt. Es šoreiz izvēlējos recepti no Annies Eats. Man nenācās vilties – labākā recepte, ko pēdējā laikā esmu izmēģinājusi.

Galvenais, kas jāatceras gatavojot šo grēcīgo našķi, ir cepšanas specifika – braunijus nedrīkst pārcept. Tos cep aptuveni 175 grādu temperatūrā 30-40 minūtes. Manējie siltumā pavadīja precīzi 27 minūtes, jo kad iedūru iesmiņu secināju, ka nepieciešamā konsistence ir sasniegta – braunija vidus bija mitrs, bet virsiņa kraukšķīga. Pārcepot brauniju tas pārvērtīsies par kūku.

Sastāvdaļas: 150 g vidēji saldas šokolādes, 60 g tumšās šokolādes (es ņēmu vienu piena Kalev šokolādes tāfelīti un vienu tumšo Pergale – katru pa 100 g), 8 ēd.k. kubiciņos sagriezta sviesta, 3 ēd.k. kakao pulvera, 3 lielas olas, 1¼ glāze cukura, 2 tējk. vaniļas ekstrakta, ½ tējk. sāls, 1 glāze miltu.

Pagatavošana: Karstā ūdens peldē izkausē gabaliņos sadalītu šokolādi un sviestu. Maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pievieno kakao pulveri un turpina maisīt. Otrā bļodā sakuļ olas ar cukuru, sāli un vaniļas ekstraktu. Pievieno šokolādes maisījumu un samaisa. Tad iesijā miltus un turpina maisīt, lai izveidojas vienmērīga mīkla. Četrstūrainā panniņā ieklāj cepamo papīru, tā lai papīra malas ir lielākas par pašu formu un ir vieglāk pēc tam izņemt. Ieliek biezo mīklu formā un vienmērīgi izlīdzina. Cep krāsnī, kas sakarsēta līdz 175 grādiem. Kad izcepušies, 2 h atdzesē, un ar visu cepampapīru izņem no pannas. Sagriež kvadrātiņos. Pasniedz ar saldējumu, putukrējumu vai vienkārši glāzi auksta piena.

5 komentāri

  1. jap bet te trukst vel Indijas [ vai citi rieksti vai žāvēti abolīši ]🙂
    nepārspējami gardi – cepumu kārbā vēl 2 rindņas palikuši – ģīmstu (blush)😀

    Like

    1. Brīnumaini, ka kārbā vēl kas paliek. Mūsmājās šis našķis nozuda divu dienu laikā😀

      Like

  2. Gadījumā šos braunijus nebiji izcepusi arī šī gada blogeru Ziemassvētkiem?
    Kad jau biji devusies mājās, Kilblokas kundze ienāca pacienāties – viņa tā saslavēja, ka atlikušie brauniji no galda pazuda acumirklī.😀
    Tagad man būs iemesls šo recepti pamēģināt, jo es paliku bešā.😀 Te vietā teiciens – kurš pirmais brauc, tas pirmais maļ (šajā gadījumā – ēd).

    Like

    1. Jā, šie ir tie paši blogereglītes brauniji. Man pašai šī ir viena no visvismīļākajām receptēm, katru gadu ap Ziemassvētku laiku cepu. Prieks, ka citiem arī garšoja🙂
      Noteikti iesaku pamēģināt recepti, jātiek taču vaļā no ”pēdējais brauc” sajūtas😀

      Like

  3. […] blogs ir viens no maniem favorīt-blogiem, kā arī beidzot nogaršoju izslavētos Tējtasītes šokolādes braunijus, kuri pagājušā gadā bija uz izķeršanu – garšo patiešām apgrēcīgi un nešaubīgi […]

    Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: