Eskperimentālās vaniļas kūciņas ar šokolādes glazūru


Kādu laiku atpakaļ ievietoju Tējtasītē cupcakes recepti. Būtībā šī ir gandrīz tāda pati, tikai šoreiz nolēmu eksperimentēt ar glazūru un neizmantot krējumsieru kūciņu dekorēšanā. Tāpat mazliet pamainīju sastāvdaļas, pievienojot īstu vaniļas ekstraktu, aromatizētāja vietā un kefīru, paniņu vietā. Jāsaka, ka eksperiments izdevās un šīs cupcakes iznāca garšīgas, turklāt tas ir īsts budžeta kārums, jo no nedaudzajām sastāvdaļām var iegūt līdz pat 18 mini kūciņām.

Sastāvdaļas: 1 1/3 glāze miltu, 1 glāze cukura, 1 liela ola, 1 glāze kefīra,  50 g sviesta, ½ tējk. cep. pulvera,  ½ tējk. sodas, 1 tējk. vaniļas ekstrakta, šķipsniņa sāls, ~ 100 g šokolādes čipsi, 1 labi kūstošas šokolādes tāfelīte.

Mīklas pagatavošana: Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Otrā bļodā sablenderē sviestu ar cukuru un tad pievieno olu un vaniļas ekstraktu un atkal sakuļ. Svarīgi, lai cukurs izkustu pēc iespējas labāk. Pēc tam,  pusi miltu maisījuma pievieno sviesta-cukura masai un izmaisa. Tad pielej kefīru un atkal izmaisa. Pievieno atlikušo miltu maisījumu un kārtīgi samaisa, lai pazūd visi kunkuļi.

Gatavo mīklu salej papīra groziņos un liek maffinu panniņā. Jāņem vērā, ka kūkas krāsnī uzpūtīsies, tādēļ labāk atstāt papīra groziņu mazliet brīvāku no mīklas. Cep kūciņas apmēram 175 grādu temperatūrā vidēji 20 min.

Glazūras pagatavošana: Kad kūciņas atdzisušas, tās pārklāj ar šokolādes glazūru. Šeit nu sākas patiesais eksperiments. Biju iegādājusies baltos šokolādes čipsus, nolēmu, tos izkausēt karstā ūdens peldē, un pievienot nedaudz vaniļas ekstrakta smaržai. Rezultātā, tiklīdz pievienoju vaniļas ekstraktu, tā šokolādi savilka kunkuļos un nekāda skaistā glazūras uzklāšana vairs  neizdevās. Nācās izlīdzēties, glazūru uzklājot ar pirkstiem un piespiežot to kā plastilīnu.

Otru daļu kūciņu izlēmu rotāt ar parastu piena šokolādi. Jau atkal izmantoju savu iemīļoto Kalev, kam Rimi veikalos patlaban ir atlaide – 0.45 Ls. Izkausēju šokolādi bez problēmām, un pārklāju kūciņām. Kamēr glazūra nebija novietota ledusskapī kūkas nedaudz atgādināja maizi ar Nutellu, taču nākamajā rītā glazūra jau bija patīkami kraukšķīga.

Būtībā uz šīm kūkām var likt jebkādu garnējumu, glazūru un krēmu. Šajā rakstā ir daži padomi kā tos pagatavot.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: