Ķirbju – apelsīnu ievārījums


Šo recepti jau labu laiku atpakaļ, atradu kādā no recepšu žurnāliem. Lai gan ķirbju laiks nu jau sen ir garām, man bija saglabājies vēl viens neizmantots milzenis. Nolēmu pagatavot mazliet netradicionālāku ievārījumu. No norādītā sastāvdaļu daudzuma vajadzētu sanākt 4-5 puslitra burciņām. Ievārījums būs ļoti salds un ar nelielu rūgtenas garšas piesitienu. Apelsīna garša uzvar ķirbi, tādēļ, iespējams, izdosies ievārījumu iemānīt arī ķirbja nīdējiem.

Sastāvdaļas: 1 kg ķirbja, 1,2 kg cukura, 1 glāze ūdens, 4 vidēji lieli apelsīni, 6 krustnagliņas, 1 kanēļa standziņa vai ½ tējk. malta kanēļa.

Pagatavošana: Nomizo ķirbi, izņem mīkstumu un cieto daļu sagriež gabaliņos. Apelsīnus sadala daiviņās un sagriež. No pusapelsīna norīvē miziņu un pievieno pārējām sastāvdaļām. Ieliek katlā un pieber cukuru, krustnagliņas un ūdeni. Iespējams, var samazināt ūdens daudzumu, jo manā gadījumā, sekojot receptei ievārījums sanāca visai šķidrs, visticamāk pateicoties ķirbim, kas pats par sevi satur daudz ūdens. Vāra 45 minūtes. Kad jau vārīts pusstundu, pievieno kanēļa standziņu. Ja izmanto malto kanēli, to pievieno piecas minūtes pirms vārīšanas beigām. Gatavo ievārījumu salej burkās un aizvāko.

4 komentāri

  1. Tieši pagājušonedēļ gatavoju šo pašu ievārījumu, vienīgi pēc citas receptes. Un patiesībā tā garša mani pārsteidza, nebiju gaidījusi, ka sanāks tik labs. Manas garšas kārpiņas vairāk izšķīra aprikožu nevis ķirbja vai apelsīnu garšu, lai gan aprikozes nebija tam pat blakus stāvējušas. ;D

    Patīk

    1. Ha, ha, par laimi es savā aprikozes nesajutu (man tās ne visai garšo) 😀 Bet, jā, es arī nobrīnījos, ka šāds ievārījums tiešām sanāca garšīgs. Mana pirmā pieredze ar gaišajiem ievārījumiem izrādījās pozitīva 🙂

      Patīk

      1. Aprikozes laikam biju tuvāk pazīstamā garša, ar kuru raksturotu to, kas man tur beigās sanāca. 😀
        Tev viņš ir ar gabaliņiem, ja? Es to visu beigās sablenderēju, tagad domāju, ka vajadzēja atstāt kādu burciņu neblendētu, bet gan jau nākamreiz..

        Patīk

  2. Jā, man sanāca ar gabaliņiem. Es vienkārši noslinkoju griežot ķirbi, un sagriezu palielus kubiciņus ar domu, ka savārīsies, bet līdz galam tā arī nesavārījās. Hm… sablenderēt varētu būt laba doma, būs man arī kādreiz jāpamēģina 🙂

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.