Mājās gatavots šokolādes sīrups


Veikalos nopērkami visdažādāko ražojumu, krāsu un konsistences sīrupi. Dievs vien zina, kas ir to sastāvā, taču dažkārt gribas pieliet kādu mērcīti kūkai, saldajam ēdienam vai saldējumam. Tā nu es izlēmu pagatavot šokolādes sīrupu pati, vadoties no šīs receptes. Jāņem vērā, ka gatavojot šo sīrupu, ir ļoti svarīgi izvēlēties labu kakao, lai sīrupam nebūtu nepatīkamas piesmakas. Tā kā sīrups sanāca visai rūgtens, iespējams, saldumu mīļi var pievienot pavairāk cukura nekā norādīts oriģinālajā receptē.

Sastāvdaļas: 1 glāze nesaldināta kakao, 1 ¼ glāze cukura, 1 glāze ūdens, 2 tējk. vaniļas ekstrakta, ¼ tējk. sāls

Pagatavošana: Cukuru sajauc ar kakao un ieber katliņā. Samaisa, lai izmaisītu iespējamos kunkuļus. Pievieno ūdeni un sāli. Vāra uz vidēji lielas uguns, līdz parādās burbulīši. Tad gāzi samazina un turpina vārīt uz lēnas uguns aptuveni 5 min, līdz virums ieguvis sīrupa konsistenci. Noņem no plīts un atdzesē vēl 5 min. Tad pievieno vaniļas ekstraktu. Iepilda pudelē un uzglabā ledusskapī.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: