Svētki katru dienu – Mini siera kūciņas


Visi ir vairāk vai mazāk pazīstami ar siera kūkām. Tām ir visdažādākie izpildījumi un variācijas. Šoreiz es mēģināju pagatavot mini versijas lielajai siera kūkai. Kūciņas cepu maffinu papīrīšos, maffinu pannā. Izmantoju recepti no Šerilas Lindblādas lieliskās grāmatas ”Siera kūkas”, ko esmu izmantojusi jau vairākkārt, un vienmēr rezultāts ir bijis garšīgs.

Recepti nācās nedaudz pamainīt, jo oriģinālajā receptē sastāvdaļu daudzums bija lielāks, taču manā ledusskapī bija aizķēries tikai viens uz akciju pirktais Mascarpone krējumsiera 250 g iepakojums, tādēļ samazināju sastāvdaļu daudzumu gandrīz uz pusi no 400 g Mascarpone siera uz 250 g. Jāatceras, ka samazinot svaigā siera daudzumu un atstājot oriģinālo cepuma mīklas daudzumu, jūs iegūsiet daudz cepumveidīgākas kūkas, ar biezāku groziņa kārtu. No šī sastāvdaļu daudzuma vajadzētu sanākt vidēji 12 kūciņām ar pabiezu dibenu.

Sastāvdaļas: Pamatnei: 100 g Selgas cepumu, 1 ēdamk. brūnā cukura, 2 ēdamk. sviesta. Pildījumam: 250 g Mascarpone krējumsiera, ~ 90 ml pūdercukura, ~ 1 ēdamk. vaniļas cukura, ~ 1 ½ ēdamk. kukurūzas cietes, 1 ola, 1 ēdamk. skābā krējuma, 1 ēdamk. saldā krējuma.

Pagatavošana: Katliņā izkausē sviestu. Tikmēr sasmalcina smalkās drupatās cepumus. Pielej cepumiem sviestu, pievieno brūno cukuru, samaisa un izlīdzina maffinu papīrīšos vai ietaukotās veidnītēs. Cep apmēram 10 minūtes 175 grādu temperatūrā.

Pa to laiku saputo krējumsieru, līdz tas ir mīksts un gaisīgs. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti un samaisa. Pievieno olu un vēlreiz saputo. tad pielej saldo un skābo krējumu, apmaisa un pilda virsū izceptajiem groziņiem. Cep 175 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes vai līdz kūciņu vidus ir pietiekami stingrs un vairs neļurinās, kad iebāzts koka irbulītis. Kūciņas vislabāk garšos atdzesētas, kā arī, būs ļoti gardas tikko no ledusskapja nākamajā dienā.

Jāatzīst, ka šīs kūkas mājinieki slavēja tik pat ļoti kā to lielākās līdzinieces Amaretto un Citronu siera kūkas par kurām esmu rakstījusi iepriekš. Šīs mazās kūciņas no to lielajām radiniecēm atšķiras ar krietni saldāku, mazliet kraukšķīgāku garšu, taču no galda pazūd vēl lielākā ātrumā.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: