Brokastu maffini ar auzu pārslām un kļavu sīrupu


Ir dienas, kad pamostoties, ir apnikusi doma par rīta desmaizi. Cik lasīts, daudzviet pasaulē brokastīs cilvēki ir iecienījuši tā sauktos maffinus. Nolēmu sameklēt kādu recepti, kas būtu atbilstoša tieši rīta cēlienam pirms skolas vai darba. Tā nu šajā vietnē atradu maffinus, kuru sastāvā ir auzas, un tas man uzreiz asociējās tieši ar brokastīm. Sastāvā bija arī kļavu sīrups, kas jau sen stāvēja plauktā ne reizes nepagaršots. Tā tapa kļavu sīrupa un auzu brokastu maffini.

Sākumā bažījos vai šīs eksperimentālās brokastis nepiedzīvos fiasko, taču beigas ir laimīgas un maffini ir mazliet kraukšķīgi, pufīgi un ne pārāk saldi – tieši kā radīti dienas iesākumam.

Sastāvdaļas: ½ glāze mīksta sviesta, ½ glāze tumši brūnā cukura, ½ glāze kļavu sīrupa, 1 ola, 1 tējk. vaniļas ekstrakta, ½ glāze jogurta vai skābā krējuma (oriģinālajā receptē nepieciešams produkts ar nosaukumu half and half, bet Latvijā tas diez vai ir dabūjams), 1 glāze miltu, 1 glāze ātri vārāmo auzu, 2 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. sodas, 1 tējk. sāls (es ieteiktu likt nedaudz mazāk, jo sāls bija manāms maffinos), 1 tējk. malta kanēļa.

Pagatavošana: Bļodā sajauc brūno cukuru ar sviestu. Pievieno kļavu sīrupu, skābo krējumu, olu, un vaniļas ekstraktu. Samaisa līdz neveidojas kunkuļi un ieber masā izmērcēties auzas. Pa to laiku, atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un kanēli. Nedaudz ļauj auzām pamērcēties šķidrumā un tad pievieno masai arī miltu maisījumu. Samaisa, lai mīkla būtu vienmērīga un liek maffinu papīrīšos, vai ar sviestu iesmērētās formiņās. Sakarsē krāsni un cep 15-20 minūtes 190 C temperatūrā.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: