Ātrā ābolu plātsmaize


Šo recepti iedvesmoja pirms neilga laika pamēģinātā apelsīnu plātsmaizes versija. Nolēmu pagatavot ko vienkāršāku un latviskāku, izmantojot ābolus apelsīnu vietā, un piešķirot plātsmaizei kanēļa aromātu. Šī ir gaužām vienkārša un ātra recepte, kas neprasa piepūli. Jāpiebilst, ka droši vien labāk kūku gatavot ābolu sezonā, jo tad augļiem būs vajadzīgais skābums un sulīgums.

Sastāvdaļas: 2 olas, 100 g brūnā vai baltā cukura, 100 g mīksta sviesta, 250 g rikotas siera vai biezpiena, 120 g kviešu miltu, ½ tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. vaniļas ekstrakta, 3 nelieli āboli, šķipsniņa kanēļa, dažas tējk. saldā krējuma.

Pagatavošana: Ar putojamo slotiņu saputo cukuru un olas, kamēr cukurs nedaudz pakusis), tad pievieno sviestu, kas paturēts istabas temperatūrā, kā arī rikotas sieru vai biezpienu. Kārtīgi samaisa un piesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Pievieno vaniļas ekstraktu un klāj ar cepamo papīru izklātā apmēram 25 x 25 cm četrstūra pannā. Daiviņās sagriež ābolus un kārto pāri mīklai. Pārkaisa ar kanēli un pārslaka ar dažām tējkarotēm saldā krējuma. Cep 200 C temperatūrā apmēram 30 min.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: