Brokastu ”scones” ar sieru un bekonu


Pārmaiņas pēc nolēmu izmēģināt kādu sāļo maizīšu recepti. Oriģinālajā nosaukumā šīs maizītes dēvē par scones un to izcelsmes vieta ir Lielbritānija. Mūsdienās šādas bulciņas ir populāras visā pasaulē, un tiek ēstas gan brokastīs, gan tējas laikā. Šīs bulciņas ir bagātīgas un  sātīgas, un īpaši patiks siera mīļotājiem. Oriģinālajā receptē jāizmanto green onions, un tā kā es līdz šim brīdim neesmu sapratusi vai tie ir parastie sīpoli, vai loki, vai vēl kas cits, manā versijā maizītēs tika iecepti smalki sagriezti sīpolu gabaliņi. Brīnumainā kārtā, tie absolūti iederas. No mīklas daudzuma vajadzētu sanākt 8 visai pamatīgiem gabaliem.

Sastāvdaļas: 3 glāzes miltu, 1 ēd. k. cepamā pulvera, 1 tējk. sāls, 1-2 tējk. maltu melno piparu (pēc izvēles), 8 ēd. k. kubiciņos sagriezta sviesta, 1½ glāzes sarīvēta siera (oriģinālā Čedaras, es izmantoju 25% Holandes), 10 plānas šķēlītes iepriekš apcepta bekona (izmantoju cauraudzīti, ko parasti liek pīrādziņos), 4 loki vai sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos, 1 glāze paniņu ( plus 1-2 ēd. k., ja vajadzīgs). Pārziešanai: 2 ēd. k. ūdens, 1 ola.

Pagatavošana: Vispirms pannā apcep bekona šķēlītes. Kamēr tās dziest, lielā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri, un piparus. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un ar blenderi, mikseri vai rokām, maisa mīklu, lai sviests miltos pārvērstos zirņu lieluma pikucīšos. Es izmantoju rokas blenderi, kas diezgan ātri tika ar šo uzdevumu galā. Tad uz rupjas rīves sarīvē sieru un pievieno maisījumam. Kārtīgi apmaisa un ķeras pie sīpolu vai lociņu griešanas. Sagrieztos sīpolus vai lokus, pievieno mīklai, līdztekus ar sagrieztiem bekona gabaliņiem. Atkal visu samaisa un lēnām lej klāt paniņas.

Maisa ar koka karoti līdz mīkla sajaukusies. Ja mīkla ir pārāk sausa un neturas kopā, pievieno vēl mazliet paniņas. Mīklu samīca ar rokām un saviļā bumbā. Uz galda izkaisa nedaudz miltu un pārceļ mīklu uz izkaisīto virsmu. Ar rokām saplacina mīklas bumbu, veidojot pabiezu plāceni. Šeit katrs var izvēlēties cik biezas maizītes vēlas. Es izmīcīju visai plakanu disku, tādēļ manas maizītes nedaudz līdzinās picai.

Kad vēlamais biezums iegūts, ar asu nazi sagriež mīklu trīsstūros kā grieztu picu. Uzmanīgi noceļ no virsmas un pārvieto ar cepamo papīru izklātā pannā. Pārslauka ar olu, kas sajaukta ar ūdeni, un liek cepeškrāsnī apmēram uz 25- 30 minūtēm 200 C temperatūrā. Pīrāgi būs gatavi kad kļūs zeltaini brūni un vidus būs kļuvis sauss. Labi garšo karsti, taču arī nākamajā rītā brokastīm derēs lieliski.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: