Versija par šokolādes kūku


Nesen gadījās būt vienā pasākumā, kur galdā tika cepta brīnišķīga šokolādes kūka, no Lāču konditorejas. Tā kā oriģinālo recepti uzzināt nebija iespējams, vērsos pie interneta, lai atrastu kādu šokolādes kūkas recepti kas kaut nedaudz varētu līdzināties. Tā nu es nonācu pie šajā blogā redzamās Šokolādes Mandeļu kūkas receptes.  Tiesa, man nebija pa rokai nedz mandeļu, nedz esences un arī apaļā kēksa forma, tādēļ mana kūka izskatās un visticamāk arī garšo savādāk.

Tomēr kūka ir garda un piesātināta, un paredzēta īstiem šokoholiķiem. Sākumā biju visai sašļukusi ka šis cienasts izdevās visai sauss (iespējams pie vainas tas, ka receptē norādītās sastāvdaļas samazināju uz pusi), taču dienu noturēta ledusskapī, kūka bija labi sadraudzējusies un daudz sulīgāka. Secinājums – šo var gatavot reizēs, kad ļoti kārojas kaut kas šokolādīgs un ne pārāk salds. Šajā receptē esmu norādījusi sastāvdaļas un produktu daudzumu, ko izmantoju pati, atšķirībā no oriģināla.

Sastāvdaļas: 1 ¼ glāze miltu, ½ glāze nesaldināta kakao pulvera, 1 tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. sodas, ¼ tējk. sāls, ½ glāze sviesta istabas temperatūrā, 1 ¼ glāze cukura, 2 lielas olas, 1 tējk. vaniļas ekstrakta, 1 tējk. mandeļu ekstrakta (aizvietoju ar 2 tējk. Amaretto liķiera), 1 glāze skābā krējuma, 200 g izkausētas šokolādes (izmantoju Kalev piena)

Pagatavošana: Bļodā sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu, sāli un samaisa. Citā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru 4-5 min līdz masa kļuvusi krēmīga. Pa vienai pievieno olas, kārtīgi sakuļot. Pievieno vaniļas un mandeļu ekstraktus. Turpinot kult, lēnam pievieno miltu maisījumu pamīšus ar krējumu, sākot un beidzot ar sausajām sastāvdaļām. Samaisa līdz mīkla viendabīga un tad pievieno izkausēto šokolādi.

Pannu iesmērē ar sviestu vai cepamo margarīnu, ielej tajā mīklu, un cep  apmēram 50 min 160 C temperatūrā, līdz kūkas vidū iedurtais iesmiņš, vairs nav mitrs. Jāuzmanās lai kūku nepārceptu, jo tad tā kļūs pārāk sausa. Kad gatava, kūku atdzesē 10 minūtes un izņem no pannas. Receptē bija norādīts arī kā pagatavot glazūru, es šoreiz iztiku bez tās. Toties kūka lieliski iederas kopā ar putukrējumu.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: