Lieldienu galdam: Kokosriekstu siera kūka ar mango


Šajās Lieldienās mūsu mājas galdu rotāja kūka – apaļa un dzeltena kā saulīte. Sulīgie augļi un kremīgais pildījums padarīja šo kūku par īstu svētku galda karalieni. Recepte jau atkal ņemta no Šerilas Lindblādas grāmatas Siera kūkas. Kūka prasa daudz laika un mazliet pacietības, tādēļ labāk to gatavot iepriekšējā vakarā pirms svētkiem.

Sastāvdaļas: Pamatnei: 1 paciņa Selgas cepumu, 4 ēdamk. izkausēta sviesta, 1 tējk. malta ingvera, 2 ēdamk. muskovado cukura. Pildījumam: 600 g svaigā siera (Mascarpone vai Philadelphia), 200 ml kokosriekstu piena, 100 g kokosriekstu skaidiņu, 3 olas, 200 ml pūdercukura, 4 ēdamk. kukurūzas cietes, 1 ēdamk. citrona sulas. Glazūrai: 300 g krējuma, 2 ēdamk. pūdercukura. Rotāšanai: 1 svaigs mango, nedaudz uzsildīta medus.

Pagatavošana: Vispirms kokosriekstu pienu ielej glāzītē un tajā ieber mērcēties kokosriekstu skaidiņas. Tikmēr ar virtuves kombaini vai rokām, sasmalcina smalkos gabaliņos cepumus. Izkausē sviestu un pielej to cepumiem. Pievieno maltu ingveru un brūno cukuru (es muskovado cukura vietā izmantoju demeraras cukuru). Masu samaisa un ieklāj cepamajā formā ar noņemamām malām, veidojot groziņu. Cep uzkarsētā krāsnī, 175 C temperatūrā apmēram 10 min.

Pa to laiku pagatavo pildījumu. Ar mikseri saputo svaigo sieru. Pievieno pūdercukuru, kukurūzas cieti un samaisa. Putojot pievieno kokosriekstu pienu un skaidiņas. Tad pa vienai pievieno olas. Grāmata norādīts, ka pēc katras olas pievienošanas jāputo vienu minūti. Es gan atļāvos paslinkot un beidzu putošanu, kad masa likās labi sajaukusies. Kad olas pievienotas, pielej citrona sulu. Ja vēlas skābenāku kūkas garšu droši var pievienot nedaudz vairāk kā 1 ēdamk. Gatavo masu ielej gatavajā cepumu groziņā, izlīdzina un liek krāsnī 175 C grādos uz apmēram 1h vai kamēr kūkas vidus kļuvis stingrs un vairs ”neļurinās”.

Kad kūka izcepusies, to izņem no krāsns un pārklāj ar krējumu, kas sajaukts ar pūdercukuru un pacep vēl 5 minūtes. Tad kūku atdzesē un noliek ledusskapī līdz nākamajā dienai. Nākamajā rītā pirms pasniegšanas pagatavo garnējumu – uzsilda medu, pārlej to mango daiviņām un glītā rakstā klāj uz kūkas. Pirms pastāvēšanas kūka var pastāvēt ledusskapī.

Receptē bija norādīts, ka medus vietā var izmantot arī 100 ml mango sulu, sajaukt to ar 1 tējk. želatīnu, kas izšķīdināts 2 ēdamk. karsta ūdens, un tad pārliet mango gabaliņiem. Tomēr man attiecības ar želatīnu ir kā ar bitēm – nekad neko nevar zināt, tādēļ izlēmu neriskēt un garnējumam izmantoju vienkārši mango ar medu.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: