Pavasarīgais vistas gaļas pīrāgs


Aiz loga beidzot iestājies nosacīts pavasaris. Arī ēdienkartē prasīt prasās ieviest pavairāk dārzeņu un zaļās krāsas. Brīvdienās nolēmu izmēģināt Lapsa Virtuvē recepti Lieldienu pīrāgam ar vistas gaļu un puraviem. Šeit norādītas sastāvdaļas nedaudz mazākai porcijai, kā oriģinālā. Pīrāgs noderēs kā gardas pusdienas vai pat piknika mielasts pie dabas krūts.

Sastāvdaļas: Pamatnei: 180 g kviešu miltu, 150 g sviesta, 150 Holandes siera. Pildījumam: 4 vistu šķinķīši vai filejas, 1 puravs, olīveļļa cepšanai, 200 g Fetas vai svaigā siera, 2 olas, neliels cukīni, sauja saldētu zaļo zirnīšu, 1 skābens ābols, sāls, pipari un garšvielas pēc garšas.

Pagatavošana: Vispirms sagatavo pamatni. Uz smalkas rīves sarīvē sieru. Bļodā sajauc miltus ar mīkstu sviestu un sarīvēto sieru. Samīca mīklu viendabīgā masa, saveļ bumbu un ietin plēvē. Uz pusstundu noliek ledusskapī. Pēc pusstundas, mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. Ieklāj ar sviestu ieziestā cepamajā formā. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 C temperatūrā 10 min.

Pa to laiku sadala vistas gaļu kumosa lieluma gabaliņos un apcep uz pannas olīveļļā, bet neizcep līdz galam. Pievieno, sāli, garšvielas (oriģinālrecepte iesaka izmantot kariju, bet man tas izteikti negaršo, tādēļ iztiku bez tā), sagrieztu puravu un vēl mazliet apbrūnina. Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar svaigo sieru, un pierīvē ābolu. Pievieno apcepto vistu ar puraviem.

Liek pildījumu uz izceptās pamatnes un pārkaisa to ar atlaidinātiem saldētajiem zirnīšiem. Pāri klāj vēl kārtu ar plānās šķēlītēs sagrieztu cukīni. Gan zirnīšus, gan cukīni iespiež dziļāk pildījumā, lai tie cepoties nepiedegtu. Pīrāgu cep 180 C temperatūrā 30-40 min, līdz kļuvis zeltaini brūns. Labi garšo karsts, taču manuprāt, vislabākā garša šim pīrāgam ir nākamajā dienā, aukstam no ledusskapja.

Advertisements

2 komentāri

  1. Aaaaa, šito man vajag pamēģināt. Esmu ēdusi līdzīgu taisītu ar burkāniem un malto gaļu. Tādi pīrāgi ir nenormāli labi.

    Like

    1. Sāļais pīrāgs priekš manis vispār bija atklājums. Tagad zinu, ka tādus var taisīt un likt iekšā visu ko.

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: