Saulainie citronu mafini


Šie ir patiešām pavasarīgi, sulīgi mafini ar kraukšķīgu cepurīti. Gatavojot šos kārumus man acu priekšā atausa saulains rīts uz terases, kur šie mafini varētu būt lielisks iesākums līdzās svaigi spiestas sulas glāzei. Un pats galvenais, šie kēksiņi pagatavojami ne tikai vienkārši, bet ļoti ekonomiski, jo vienīgais, ko jāiegādājas bez produktiem, kas visticamāk ir mājās, ir citrons. Recepte ņemta no mana iemīļotā bloga The Comfort Of Cooking, tikai savā versijā es neizmantoju mellenes, jo gadalaika pēc būtu jāņem saldētas, kas man ne visai patīk. No mīklas daudzuma iznāks 12 mafini.

Sastāvdaļas: Mīklai: 1 ½ glāzes miltu, ¾ glāzes cukura, ½ tējk. sāls, 2 tējk, cepamā pulvera, 1/3 glāzes augu eļļas (es izmantoju izkausētu sviestu), 1/3 glāzes piena, 1 ola, sula no puscitrona (apmēram  ¼ glāze). Drupačām: ½ glāze cukura, 1/3 glāzes miltu, ¼ glāzes auksta, gabaliņos sagriezta sviesta, ½ tējk. malta kanēļa.

Pagatavošana: Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, cukuru un sāli. Atsevišķā bļodā ar dakšiņu viegli sakuļ olu, pienu un izkausēto sviestu vai eļļu. Pievieno arī citrona sulu. Es pierīvēju arī pavisam nedaudz citrona miziņu, taču ar to jāuzmanās, lai mīkla nekļūtu rūgta. Sajauc abus maisījumus kopā un kārtīgi izmaisa. Pilda mafinu papīrīšos.

Sagatavo drupačas – lielā bļodā sajauc miltus, cukuru un kanēli. Pievieno sviesta gabaliņus un ar rokām irdina mīklu līdz izveidojas drumstalas. Pārklāj krietnu devu pāri katram mafinam. Kēksiņus cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, apmēram 190 C temperatūrā, 15-20 min. Pasniedz siltus.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: