Rabarberu sezonas receptes: Rabarberu siera kūka


Vasaras sākums nav iedomājams bez rabarberiem. Arī es esmu pārlūkojusi interneta plašumus, lai Tējtasītē padalītos ar vairākām lieliskām rabarberu receptēm, tādējādi aizsākot rabarberu sezonu recepšu sadaļai. Šo pasākumu atklāšu ar brīnišķīgu recepti, ko atradu allrecipes.com Apvienojumā ar vasarīgo rabarberu, šis deserts iepriecinās tos, kas vēlas gatavot gardumus no sezonai atbilstošiem produktiem.

Recepte, kā jau lielākā daļa, siera kūku recepšu aizņems mazliet vairāk laika kā kēksiņi, tomēr ir tā vērta, jo kūkā ir apvienotas visas labākās siera kūkas garšas – kraukšķīga garoziņa, krēmīgs pildījums ar Mascarpones sieru un jaunajiem rabarberiem un skābā krējuma virskārta ar svaigām zemenēm. No sastāvdaļu daudzuma varēs iegūt prāvu kūku ar ko pacienāt draugus vasaras pievakarē.

Sastāvdaļas: Groziņam: 1 glāze miltu, ¼ glāzes cukura, ½ glāze sviesta. Pildījumam: 3 glāzes gabaliņos sagrieztu rabarberu, ½ glāze cukura, 1 ēdamk. miltu, 500 g svaigā siera (es izmantoju Mascarpone), ½ glāze cukura, 2 olas. Virsai: 1 glāze skābā krējuma, 2 ēdamk. cukura, 1 tējk. vaniļas cukura.

Pagatavošana: Vispirms bļodā sajauc glāzi miltus, ¼ glāzi cukura, ½ glāzi sviesta. Izveido drupačas un ieklāj mīklu pannā veidojot groziņu. Citā bļodā sajauc sagrieztos rabarberus, ½ glāzi cukura, un 1 ēdamk. miltu. Rabarberi izdalīs diezgan daudz sulas, kas arī cepoties padarīs kūku slapjāku. Ja to nevēlas, šķidrumu nedaudz nolej nost. Uzber maisījumu uz kūkas groziņa un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, 190 C temperatūrā apmēram 15 minūtes.

Pa to laiku lielā bļodā sakuļ svaigo sieru un ½ glāzi cukura, līdz masa kļūst krēmīga. Es cukuru, pirms pievienošanas, samalu pūdercukurā, lai tas ātrāk izkustu. Pa vienai pievieno olas, sakuļ un pārlej masu rabarberu groziņam. Cep 175 C temperatūrā apmēram 30 – 50 min, kamēr vidus kļuvis stingrs. Tad izņem no krāsns un vēl karstu pārklāj ar skābo krējumu, kas sajaukts ar 2 ēdamk. cukura un 1 tējk. vaniļas cukura. Atdzesē, pārklāj ar svaigu zemeņu šķēlītēm un noliek atpūsties ledusskapī vislabāk uz nakti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: