Rabarberu sezonas receptes – Rabarberu drumstalu kūka


Turpinot rabarberu sezonas receptes, pagājušajās brīvdienās pagatavoju rabarberu drumstalu kūku. Drumstalas priekš manis ir gluži vai atklājums, jo mūsmājās ar šādu brīnumu neviens īpaši aizrāvies nebija. Taču pēdējā laikā mani atrod tieši šādas receptes.

Rabarberu drumstalu kūka ir nedaudz skābena, un labi sader ar saldajām drupačām kūkas virspusē. Kā arī kūka ir izteikti vasarīga un piemērota dārzā sēdēšanas sezonai. Oriģinālā recepte šeit

Sastāvdaļas: Drumstalām: ½ glāze cukura, ½ tējk. kanēļa, ¼ malta ingvera, šķipsniņa sāls, 1¾ glāzes miltu, 8 ēdamk. izkausēta sviesta.

Rabarberu pildījumam: 1½ glāzes smalki sagrieztu rabarberu, 2 ēdamk. cukura, 1 tējk. kukurūzas cietes, ¼ tējk. malta ingvera, 2 tējk. miltu.

Kūkai: 1¼ glāzes miltu, ½ glāzes cukura, ¼ tējk. sodas, ¼ tējk. sāls, 6 ēdamk. sviesta istabas temperatūrā, 1 ola + 1 olas dzeltenums, 1 tējk. vaniļas cukura vai ekstrakta, 1/3 glāzes paniņu vai skābā krējuma, pūdercukurs pārkaisīšanai.

Pagatavošana:Drupaču pagatavošana: Uz lēnas uguns izkausē sviestu un pielej bļodā sajauktam cukuram, kanēlim, ingveram un sālim. Pievieno miltus un samaisa līdz izveidojas mīkla, kas turas kopā. Man ērtāk bija mīcīt ar rokām nekā karoti. Saveļ mīklu bumbā un noliek atpūsties istabas temperatūrā uz 15 min.

Rabarberu pildījuma pagatavošana: sagrieztos rabarberus sajauc ar cukuru, ingveru un kukurūzas cieti, un noliek malā, lai sasūcās. Tikmēr ķeras pie mīklas pagatavošanas: Bļodā samaisa miltus, cukuru, sodu un sāli. Pievieno sviestu un ar mikseri sakuļ, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pievieno olu, olas dzeltenumu, vaniļu un krējumu vai paniņas. Turpina kult ar mikseri līdz mīkla ir sajaukusies un bez kunkuļiem.

Nolej rabarberiem lieko šķidrumu, apvārta tos miltos un maigi iecilā kūkas mīklā. Ieklāj četrstūrainu pannu ar cepamo papīru un viendabīgi iecilā tajā mīklu. Salauž drupaču mīklu pēc iespējas lielākos gabaliņos un bagātīgi pārklāj kūku. Manā gadījumā šķita, ka drumstalu būs pārāk daudz, tomēr rezultātā tieši drumstalas padarīja kūku īpašu. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 160 C temperatūrā apmēram 1 stundu, līdz drumstalas ir zeltaini brūnas un kūkas vidus nav slapjš. Tad atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

2 komentāri

  1. Pirmā un garšīgākā drumstalu rabarberkūka manā mūžā:)

    Like

    1. Prieks, ka noderēja🙂

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: