Rabarberu sezonas receptes: Pikantais rabarberu koblers


Kobleru lielākoties gatavo ASV, Lielbritānijā un Īrijā. No parasta pīrāga tas atšķiras ar to, ka mīklas daļa atrodas deserta augšpusē, nevis pamatnē. Pārsvarā kobleru gatavo no dažādiem augļiem, piemēram, persikiem, āboliem vai mellenēm. Šoreiz atradu recepti, kura izmanto šobrīd augošos rabarberus. Deserts ir pikants un mazliet skābens, un labi garšos kopā ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Sastāvdaļas: Rabarberu pildījumam: ¾ glāzes cukura, 2 ēdamk. kukurūzas cietes, 4 glāzes sagriezta rabarbera, 1 ēdamk. ūdens, 1 ēdamk. sviesta, 1 tējk. kanēļa. Virsai: 1 glāze miltu, 1 ēdamk. cukura, 1 ½ tējk. cepamā pulvera, ¼ tējk. sāls, ¼ glāzes sviesta, ¼ piena, 1 ola, 2 ēdamk. cukura.

Pagatavošana: Katliņā saliek sagrieztos rabarberus (ja rabarberi ir stipri, var izmantot mazāk nekā 4 glāzes, jo citādi deserts sanāks pārāk skābs), cukuru, kukurūzas cieti un ūdeni. Uzvāra uz nelielas uguns maisot, kamēr cukurs izkusis. Ar sviestu iesmērē cepamo trauku un ielej tajā rabarberu masu. Pārkaisa ar sviesta piciņām un kanēli.

Tad  ķeras pie mīklas gatavošanas. Bļodā sajauc miltus, 1 ēdamk. cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievieno sviestu un samaisa, līdz mīkla ir drupačaina. Atsevišķā bļodā sakuļ olu un pienu. Pārlej sausajam maisījumam un samaisa. Mīklu vienmērīgi pārklāj rabarberu maisījumam, izlīdzina un pārkaisa ar 2 ēdamk. cukura. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 160 C temperatūrā apmēram 20 minūtes līdz deserta virsiņa kļuvusi zeltaini brūna. Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz ar putukrējumu.

2 komentāri

  1. Super! Kā reiz kārojās kaut ko no rabarberiem, bet visas vecās receptes jau galīgi apnikušas! Paldies.🙂

    Like

    1. Prieks, ka noderēja🙂 Man pašai šī recepte arī bija atklājums – neko līdzīgu no rabarberiem nebiju gatavojusi.

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: