Rabarberu-piparmētru limonāde vasaras spirdzinājumam


Šīs spirdzinošās limonādes recepti atradu portālā četrassezonas.lv un, tā kā termometra stabiņš pēdējā laikā pacēlies pietiekami augstu, lai radītu vēlmi pēc aukstas limonādes, nolēmu izmēģināt to pagatavot mājas apstākļos, jo ledusskapī vēl bija aizķērušies pirms Jāņiem rauti rabarberi. Dzēriens ir skābens un stiprs un vislabāk garšos auksts – ar ledu un svaigām piparmētru lapiņām.

Sastāvdaļas: 350 g rabarberu, 1 l ūdens, 2 laimi, puse kanēļa standziņas, 8 piparmētras zariņi, brūnais cukurs pēc garšas.

Pagatavošana: Katlā ielej ūdeni, pievieno sagrieztus rabarberus, pusi no laima, kanēļa standziņu, un 4 piparmētru lapiņas. Vāra uz vidēji lielas liesmas. Kad sāk vārīties, liesmu samazina un ļauj burbuļot. Pavāra kādas 10 min, lai savārās, bet pārāk nemaisa, lai nesaduļķotu. Tad ļauj pastāvēt līdz padzisis un nokāš caur sietu, bet nemīca, lai biezumi neieietu pudelē. Piespiež rabarberu virumam sulu no atlikušajiem laimiem un pievieno cukuru pēc garšas. Tad samaisa, ielej pudelē un pievieno atlikušās piparmētras. Atdzesē ledusskapī.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: