Zemeņu un krēmsiera drupaču kūka


Zemeņu laiks nu jau krietni ieskrējies un tas, protams, nav iedomājams bez zemeņu receptēm. Šoreiz piedāvāju diezgan ķēpīgas zemeņu un krēmsiera kūkas recepti. Kādēļ es saku ķēpīgas? Jo kūkas pagatavošanas procesā nāksies sasmērēt gana daudz bļodu…

Šī kūka ir visai cimperlīga un tajā ir saliktas daudz garšīgas lietas tādēļ, šo kūku cepu ar lielu centību, un kā jau tas šādos brīžos atgadās, kaut kas nogāja greizi. Proti, kūku no krāsns izvilku nedaudz par ātru. Par spīti tam, uzskatu šo par gana kārdinošu recepti, lai padalīto arī ar bloga lasītājiem. Oriģinālā recepte ņemta šeit.

Sastāvdaļas:

Drupačām: ½ glāze cukura,  1 tējk. kanēļa ½ glāze izkausēta sviesta, 1 ½ glāze miltu.

Biskvītam: 6 ēdamk. sviesta istabas temperatūrā, 3/4 glāzes cukura,  2 olas, 1 tējk. vaniļas (vai vaniļas cukura)  1 tējk. citrona miziņas, 2/3 glāzes skābā krējuma, 1 ¼ glāzes miltu 1 tējk cepamā pulvera, ¼ tējk. dzeramās sodas, ½ tējk. sāls, 1 glāze iepriekš sablendētu zemeņu ar pūdercukuru.

Krēmsiera pildījumam: 500 g krēmsiera (piem. Mascarpone) 1 ola,  ½ glāze cukura, 2 tējk. vaniļas (vai vaniļas cukura) 1 tējk. citronu sulas.

Pagatavošana:

1. Vispirms pagatavo drupačas. Bļodā sajauc kanēli, cukuru, miltus un izkausēto sviestu. Ar pirkstiem saberž līdz mīkla irdena un noliek malā.

2. Tad ķeras pie kūkas mīklas gatavošanas. Bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru. Pievieno olas, vaniļu, citrona miziņu un skābo krējumu un kārtīgi samaisa.

3. Otrā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli. Pievieno slapjajām sastāvdaļām.

4. Lai pagatavotu krēmsiera kārtu, atsevišķā bļodā ar mikseri sakuļ krēmsieru, olu, cukuru, vaniļu un citrona sulu, līdz masa ir viendabīga.

5. Cepamo pannu ieziež ar sviestu vai ieklāj ar cepamo papīru. Ielej pannā kūkas mīklu, tad pārklāj to ar sablendētajām zemenēm un krēmsiera kārtu. Pa virsu sadrupina drupačas.

6. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 C temperatūrā apmēram 1 h līdz kūkas vidus kļuvis stingrs. Pasniedz atdzesētu, vislabāk nākamajā dienā, jo tad kūka sasūkusies.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: