Teksasas persiku plātsmaize


Augusts ir persiku mēnesis. Labi nogatavojušies un sulīgi tie lieliski garšo gan svaigā veidā, gan pagatavoti dažādos ēdienos. Šodien vēlos padalīties ar super vienkāršu recepti, ko atradu kādā kulinārijas blogā. Šī persiku plātsmaize ir ļoti viegli pagatavojama un neticami garšīga, ņemot vērā, cik maz pūles nepieciešams pielikt. Plātsmaize vislabāk garšo tikko no krāsns, taču arī nākamajā dienā sagādās patīkamu brokastu pārsteigumu. Šis noteikti ir kārums, ko mūsmājās gatavos vēl un vēl.

Sastāvdaļas: 3 lieli persiki, 1 paciņa kārtainās mīklas, ¼ glāze cukura, ¼ tējk. kanēļa, šķipsniņa malta muskatrieksta, šķipsniņa sāls, ¼ glāze valriekstu vai pekanriekstu pēc izvēles.

Pagatavošana:

1. Kārtaino mīklu izņem no saldētavas un atlaidina.

2. Pa to laiku nomazgā, nomizo un sagriež persikus šķēlītēs. Pieber tiem cukuru, sāli, muskatriekstu un kanēli. Kārtīgi apviļā un ļauj nedaudz savilkties.

3. Uzkarsē krāsni līdz 175 C grādu temperatūrai. Apbārsta virsmu, mīklas rulli ar miltiem un izrullē mīklu. Sagriež taisnstūros un kārto uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru.

4. Sakārto persikus uz kārtainās mīklas šķēlēm un pārslaka ar pāri palikušo sulu. Cep apmēram 20 min, līdz maizītes kļuvušas zeltainas. Ja vēlas, pārkaisa ar riekstiem un pasniedz kopā ar saldējumu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: