Dienvidu persiku koblers


Turpinot iesākto persiku tēmu, vēlos padalīties ar vēl vienu ļoti garšīgu persiku recepti – Dienvidu persiku kobleru. Kas īsti ir koblers, rakstīju jau iepriekš, kad gatavoju rabarberu versiju šim sacepuma veidīgajam saldajam ēdienam. Arī šoreiz man nenācās vilties, jo svaigi persiki nudien ir viens no pateicīgākajiem augļiem no kā pagatavot garšīgu desertu. Receptes nosaukums radies pateicoties tam, ASV par persiku audzēšanu rūpējas Džordžijas štats, kurš atrodas valsts dienvidos.  Šo recepti atradu vietnē allrecipes.com kopā ar ļoti izsmeļošu video pamācību, kas ievērojami atviegloja gatavošanas procesu.

Sastāvdaļas:

Pildījumam: 8 svaigi persiki, ¼ glāze baltā cukura, ¼ glāze brūnā cukura, ¼ tējk. malta kanēļa, 1/8 tējk. malta muskatrieksta, 1 tējk. svaigi spiestas citrona sulas, 2 tējk. kukurūzas cietes.

Mīklai: 1 glāze miltu, ¼ glāze baltā cukura, ¼ glāze brūnā cukura, 1 tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. sāls, 6 ēdamk. auksta, gabaliņos sagriezta sviesta, ¼ glāze karsta ūdens.

Pārkaisīšanai: 3 ēdamk. baltā cukura, 1 tējk. kanēļa.

Pagatavošana:

1. Nomazgā, nomizo un sagriež tievās daiviņās persikus. Pievieno balto un brūno cukuru, kanēli, muskatriekstu, citronu sulu un kukurūzas cieti. Apvārta persikus maisījumā un liek četrstūra formas pannā. Mana panna bija neliela (22 cm diametrā) un visai lēzena, tādēļ izmantoju vien pusi no paredzētā persiku daudzuma. Vēlāk to nožēloju, jo sulīgi persiki ir šī deserta labāka daļa. Tādēļ, ja vien iespējams, labāk gatavot kobleru lielākā traukā, lai visiem persikiem un pēcāk arī mīklai pietiek vietas.

2. Liek persiku masu cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 220 C temperatūrā uz 10 min.

3. Pa to laiku sagatavo mīklu, ko likt pāri persikiem. Bļodā sajauc miltus, balto un brūno cukuru, cepamo pulveri un sāli. Ieplucina gabaliņos sagriezto auksto sviestu un ar rokām vienmērīgi iemīca mīklā, līdz izveidojusies irdena masa. Pievieno karstu ūdeni un samaisa, līdz mīkla ir bez kunkuļiem.

4. Kad persiku masa izcepusies, ņem lielu karoti un tai vienmērīgi pāri pārklāj sagatavoto mīklu. Tas var būt visai ķēpīgs process, tādēļ svarīgi atcerēties, jo glītāk mīklu pārklāsi, jo glītāks būs arī pats iznākums.

5. Mazā bļodiņā sajauc 3 ēdamk. baltā cukura ar 1 tējk. kanēli un pārkaisa to pāri koblera mīklas daļai. Liek krāsnī 220 C temperatūrā uz 30 min līdz virsiņa kļuvusi zeltaina.

6. Atdzesē un pasniedz kopā ar saldējumu vai putukrējumu. Mēs atklājām, ka šis sacepums ļoti labi garšo ar pienu, kas ieliets bļodiņā kopā ar pašu kobleru.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: