Maizītes ar itāļu piesitienu


Šī ir ļoti vienkārša recepte darba dienu vakariem un dienām, kad māc slinkums gatavot. Ideju aizguvu no iepriekš publicētās receptes Teksasas persiku plātsmaize, jo arī tur pamatā izmantota veikalā jau gatavi nopērkamā kārtainā mīkla, uz kuras tikai atliek salikt lietas, kas katram garšo un krāsnī iekšā. Šo uzkodu es izvēlējos pagatavot sāļajā versijā – ar itāļu virtuvei raksturīgo Mozarellas sieru un tomātiem apvienojumā ar baziliku. Mūsmājās šī uzkoda jau ir kļuvusi par garšīgu aizvietotāju picai.

Sastāvdaļas: 3 plāksnes saldētās kārtainās mīklas (izmantoju Tesla, jo šī mīkla jau ir gana plāna un nav nepieciešams to rullēt), 1-2 tomāti, paciņa fasētā šķiņķa, paciņa Mozarellas siera, pāris šķipsnas bazilika, sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:  Vispirms  kādas 10-15 minūtes atlaidina saldētās kārtainās mīklas plāksnes un sagriež katru trijās daļās. Pa to laiku sagriež tomātus, Mozarellu un šķiņķi  plānās šķēlītes. Izklāj pannu ar cepamo papīru, nokaisa ar miltiem un ieklāj tajā mīklas taisnstūrus. Pārklāj mīklai vispirms šķiņķi, tad sieru un visbeidzot tomātu. Pārkaisa ar sāli, pipariem un baziliku. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 C temperatūrā apmēram 20 minūtes, kamēr maizītes kļuvušas zeltainas. Pasniedz siltas.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: