Rikotas siera kūka ar augļiem


Šī kūka būs kā radīta visiem biezpiena desertu mīļotājiem, jo rikotas siers jau savā dziļākajā būtībā diez ko no biezpiena neatšķiras. Šajā receptē apvienotas labākās biezpiena kūkas un siera kūkas īpašības, lai radītu šo gaisīgo un mutē kūstošo desertu. Citējot manu mammu: ”Šo kūku var mirdams ēst.” Oriģinālā recepte jau atkal ņemta no Šerilas Lindblādas grāmatas Siera kūkas, kur to paredzēts pasniegt ar mellenēm. Tā kā melleņu laiks jau nedaudz kā pagājis, es izlēmu kūku noglazēt ar krējuma glazūru un augļus, šajā gadījumā persikus, pasniegt kā piedevu.

Sastāvdaļas:

Pamatnei: 125 ml kviešu miltu, 1 ēdamk. pūdercukura, 2 ēdamk. auksta, gabaliņos sagriezta sviesta.

Pildījumam: 250 g rikotas biezpiena, 100 g krēmsiera (Mascarpone, Philadelphia), 100 ml pūdercukura, 1 ēdamk. kukurūzas cietes, 1 ēdamk. vaniļas cukura, 2 olas, 1 olas dzeltenums, 100 trekna skābā krējuma.

Rotājumam: ~ ½ glāze skābā krējuma, ~ 1 ēdamk. pūdercukura, svaigi augļi vai ogas pēc izvēles.

Pagatavošana:

1. Bļodā samaisa miltus un cukuru. Ieplucina mīkla gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un samīca, līdz izveidojas viendabīga masa. Vismaz tā iesaka neskaitāmās receptes, kurās ir šāda tehnika. Man personīgi masa gandrīz nekad neturas kopā, tādēļ īpašas cerības nelieku uz mīklas bumbas izrullēšanu un vienkārši klāju cepamajā pannā irdeno mīklu. Pannu šai kūkai ieteicams izvēlēties nelielu – apmēram 14 cm diametrā un pirms tam iesmērēt ar sviestu.

2. Mīklas groziņu cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 C temperatūrā 10 min.

3. Pa to laiku maisāmajā traukā saputo rikotu kopā ar krēmsieru, līdz masa ir gaisīga. Pievieno cukuru, kukurūzas cieti, vaniļas cukuru un samaisa. Pa vienai pievieno olas un pēc katras mazliet paputo. Visbeidzot iemaisa skābo krējumu.

4. Lej masu izceptajā cepumu groziņā un cep 175 C temperatūrā apmēram 50 min līdz kūkas vidus ir stingrs.

5. Pirms izņemt kūku no krāsns, samaisa krējumu ar  pūdercukuru. Pārlej to izceptajai kūkai un ieliek krāsnī vēl uz 5 min.

6. Atdzesē kūku un liek ledusskapī uz nakti. Pirms pasniegšanas izrotā ar augļiem vai ogām.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: