Rudens ābolu un riekstu kraukšķis


Ābolu un pekanriekstu crisp jeb kraukšķis ir īsti rudenīga recepte, kurā apvienotas rudenim raksturīgās garšvielas – kanēlis un muskatrieksts, kā arī rieksti, kas kombinācijā ar āboliem rada aromātisku un siltu garšu buķeti. Turklāt šis deserts ir ļoti viegli pagatavojams un savā ziņā arī uzturvielām bagāts, jo viena no pamata sastāvdaļām ir auzas. Nākamreiz gatavojot šo desertu noteikti palielināšu ābolu daudzumu, jo to skābenā garša brīnišķīgi sader ar saldajiem cepumiem un riekstiem.

Sastāvdaļas:

Pildījumam: 1 tējk. kanēļa, ¼ tējk. muskatrieksta, 2 ēdamk. baltā cukura, 2 ēdamk. miltu, 3 āboli, sagriezti plānās daiviņās.

Virsai: 1/3 glāzes ātri vārāmo auzu, ¼ glāzes sasmalcinātu smilšu cepumu, 1 ēdamk. sasmalcinātu pekanriekstu (es izmantoju valriekstus), 1 tējk. kanēļa, 2 ēdamk.brūnā cukura, 1 tējk. vaniļas cukura vai ekstrakta, 2 ēdamk. mīksta sviesta.

Pagatavošana:

1. Bļodā sajauc kanēli, muskatriekstu, balto cukuru un miltus. Pievieno sagrieztos ābolus un apviļā. Liek ābolus četrstūrainā, ar sviestu ietaukotā pannā apmēram 22 cm diametrā.

2. Tajā pašā bļodā sajauc visas virsas sastāvdaļas: auzas, cepumus, riekstus, kanēli, brūno cukuru, vaniļas cukuru un sviestu. Ar rokām samaisa masu, līdz vienmērīga, un pārklāj āboliem.

3. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 C temperatūrā apmēram 25-30 min, kamēr iedurtais kociņš nāk ārā tīrs un neaplīp ar āboliem.

4. Pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu, vai piedzer klāt pienu. Pārklātu ar plēvi, šo desertu ledusskapī var uzglabāt līdz pat 4 dienām.

Oriģinālā recepte šeit.

3 komentāri

  1. aaaaa, es Tevi apskaužu par tām skaistajām, zilajām bļodiņām! 🙂

    Like

    1. Es šīs sērijas traukiem ilgi staigāju apkārt, līdz saņēmos vismaz dažus iegādāties. Man arī dikti patīk, atgādina veco laiku glancīgās servīzes 🙂

      Like

      1. Un, pareizi darīji, ka tomēr nopirki! 🙂 Ļoti skaisti un vienmēr būs modē! 🙂

        Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: