Ābolu un cepumu drumstalmaizītes


Šīs nedēļas Tējtasītes rudens recepšu piedāvājumā – ābolu un cepumu drumstalmaizītes tiem, kam apnikusi tradicionālā ābolu plātsmaize. Šī deserta pamatā ir cepumu groziņš gluži kā siera kūkām, sulīgu ābolu kārta gluži kā ābolu plātsmaizei un drumstalu cepurīte gluži kā drupaču kūkām. Šīs kūka ir ļoti salda un tai pat laikā ar stipru skābo ābolu garšu. Iznākums ir pikanti un rudenīgi ābolu drumstalu kūkas gabaliņi. Šajā receptes versijā esmu nedaudz samazinājusi cepumu un ābolu daudzumu, kas labāk atbilst manām vēlmēm, līdz ar to šis deserts pagatavojams mazākā traukā nekā norādīts oriģinālā.

Sastāvdaļas:

Cepumu groziņam: 1 paciņa Selgas cepumu (180g) 2 ēdamk. brūnā cukura, šķipsniņa sāls, 3 ēdamk. izkausēta sviesta.

Pildījumam: 3 glāzes nomizotu, kubiciņos sagrieztu ābolu, 2 ēdamk. izkausēta sviesta, ¼ glāze cukura, ½ tējk. malta kanēļa, šķipsniņa sāls.

Drupačām: 1 glāze miltu, 1/3 glāzes brūnā cukura, 1/3 glāzes baltā cukura, 6 ēdamk. izkausēta sviesta.

Pagatavošana:

1. Cepumus sīki sasmalcina ar pirkstiem, piestiņu vai virtuves kombaini. Pievieno 2 ēdamk. brūnā cukura, 3 ēdamk. izkausēto sviestu un šķipsniņu sāls. Samaisa līdz izveidojas viendabīga masa.

2. Ar cepamo papīru ieklāj cepamo formu apmēram 20 x 20 cm. Uz cepamā papīra vienmērīgi izklāj cepumu masu. Uzkarsē krāsni līdz 190 C temperatūrai.

3. Pa to laiku sagatavo ābolu pildījumu. Nomizo un sīki sagriež ābolus. Liek tos katliņā un pievieno ¼ glāzi baltā cukura, šķipsniņu sāls, ½ tējk. kanēli un 2 ēdamk. izkausēta sviesta. Uz vidējas uguns, visu laiku maisot, vāra aptuveni 8 min, kamēr āboli mīksti. Noņem no uguns.

4. Sagatavoto cepumu groziņu (bez ābolu pildījuma) cep iepriekš uzkarsētajā krāsnī 190 C temperatūrā 6-8 min līdz groziņš kļuvis zeltains.

5. Ķeras pie drupaču gatavošanas. Atsevišķā bļodā izsijā 1 glāzi miltu, tiem piejauc 1/3 glāzes brūnā cukura, 1/3 glāzes baltā cukura, šķipsniņu sāls, kā arī 6 ēdamk. izkausēta sviesta. Ar rokām vai dakšiņu samīca mīklu, līdz izveidojas drupačas.

6. Izņem no krāsns cepumu groziņu, iepilda tajā sagatavoto ābolu pildījumu un pārklāj ar drupačām. Liek atpakaļ krāsnī un cep 190 C temperatūrā 25 – 30 min kamēr virsiņa kļuvusi zeltaini brūna.

7. Kad kūka gatava, to pāris stundas atdzesē pirms sagriež gabaliņos un novieto ledusskapī līdz nākamajai dienai, kad tā būs vislabāk sasūkusies.

Advertisements

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: