Kā pagatavot ķirbju biezeni?


Rudens skaistākā daļa palēnām tuvojas savam noslēgumam un arī ābolu laiku pamazām nomaina ķirbju receptes. Ķirbju biezeņa pagatavošana ir pirmais solis uzsākot ķirbju sezonu, jo lielākajā daļā recepšu (īpaši saldajos ēdienos), kurās izmanto ķirbi, nepieciešams izmantot tieši ķirbju biezeni. Es lielākoties smeļos receptes no ASV ēdienu blogiem, taču tajos piedāvātais variants ar canned pumpkin puree  īsti neder, jo līdz šim nav izdevies atrast ko tādu mūsu lielveikalos. Turklāt viss dabīgais ir daudzkārt vērtīgāks. Tādēļ beidzot saņēmos arī pati izmēģināt pagatavot ķirbju biezeni mājas apstākļos, lai vēlāk varētu to izmantot dažādos, ar ķirbi saistītos desertos. Izrādās, ka pagatavot biezeni nemaz nav sarežģīti vai tik laikietilpīgi kā biju to iedomājusies. Viss kas nepieciešams ir: saldajiem ēdieniem atbilstošas šķirnes ķirbis, nazis, cepamais papīrs, sietiņš un krāsns.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē krāsni 175 C temperatūrā. Pa to laiku ķirbi sagriež palielās daivās un izņem sēklas un mīkstumu, taču atstāj mizu. Pannu izklāj ar cepamo papīru un sakārto uz tās ķirbja daivas.

2. Cep ķirbi aptuveni 45-50 min līdz tas kļuvis mīksts. Tad izņem to no krāsns un atdzesē.

3. Nogriež ķirbim mizu un mīkstumu sasmalcina ar dakšiņu. Pēc tam mīkstumu kārtīgi sablendē ar rokas blenderi vai virtuves kombainu.

4. Tālāk nepieciešams atbrīvoties no liekās ķirbju sulas. Un šeit ir divi varianti. Pirmais variants – ieklāj sietiņā tīru kokvilnas lupatiņu, ielej tajā biezeni un atstāj uz stundu mierā, lai liekā sula pati notek. Un otrs variants tiem, kas ir tikpat nepacietīgi kā es – smalkā sietiņā ar karoti spaida biezeni līdz atbrīvojas no liekā šķidruma. Šis variants ir ķēpīgāks, taču pie rezultāta novedīs ātrāk.

5. Gatavo biezeni ieliek kārbā ar vāku un uzglabā ledusskapī apmēram nedēļu.

Bilde ņemta šeit. Ķirbja biezeņa pagatavošanas metodi aizguvu no šī bloga.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: