Rikotas suflē kārtainajā mīklā


Pagājusī nedēļa bija pilnībā veltīta svētkiem. Sākot ar manis pašas un beidzot ar Latvijas dzimšanas dienu. Svētkos nu nekādi neiztikt bez kaut kā garšīga, tādēļ nedēļas nogalē izlēmu pagatavot kādu mutē kūstošu desertu, kura sastāvā būtu tādas lietas kā kārtainā mīkla, daudz (veselas 5!) olas, rikotas biezpiens un pat mandeļu liķieris. Tieši tā var pagatavot rikotas suflē kārtainajā mīklā. Recepti atradu nesen šeit pat blogā apskatītajā pavārgrāmatā Kūkas. Skaistākās IEVAS receptes un jāsaka, ka rezultāts tā vien lika ”aplaizīt pirkstiņus”. Suflē gatavoju pirmo reizi, jo man bija radies iespaids, ka tas ir velnišķīgi grūti, taču šī konkrētā recepte izrādījās pat ļoti vienkārša, un kas ir vēl svarīgāk, debešķīgi garda.

Sastāvdaļas: 300 g rikotas, 200 g cukura, 3 ēdamk. jogurta, 5 olas, 1 ēdamk. liķiera (apelsīnu, mandeļu vai cita), 250 g kārtainās bezrauga mīklas, 2 tējk. vaniļas cukura.

Pagatavošana:

1. Ietauko keramikas vai stikla veidni ar sviestu. Plāni izrullē kārtaino mīklu un ieklāj traukā, tā lai  mīklas malas nedaudz pārkārtos pāri traukam.

2. Bļodiņā sajauc rikotu ar cukuru (tiem, kas nav pārāk lieli cukurmīļi, iesaku pievienot nedaudz mazāk cukura kā norādīts sastāvdaļās, jo suflē beigās sanāk patiešām salds) un jogurtu. Es izmantoju Alpenrose bezpiedevu jogurtu, kas garšas ziņā mazliet līdzinās grieķu jogurtam. Tad iemaisa arī olu dzeltenumus un liķieri. Es izmantoju Amaretto mandeļu liķieri un pielēju mazliet vairāk kā norādīts receptē, lai deserts būtu aromātiskās, jo līdzšinējā pieredze liecināja, ka bieži vien receptēs nemaz nejūt šo liķiera smaržu.

3. Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus ar vaniļas cukuru, līdz izveidojas stingras putas. Tad uzmanīgi iecilā saputos baltumu rikotas masā, taču pārāk neizmaisa, lai mīkla paliek gaisīga.

4. Iepilda masu ar kārtaino mīklu izklātajā traukā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 C temperatūrā apmēram 40 min, cepšanas vidū, samazinot temperatūru.

Advertisements

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: