Ķirbju kēkss ar rozīnēm un sēkliņām


Šonedēļ Tējtasītes recepšu sadaļā nolēmu paturpināt ķirbju tēmu. Liekot roku uz sirds varu sacīt, ka šis ir viens no garšīgākajiem kēksiem, kādu esmu pagatavojusi. Rupjā ķirbja struktūra kopā ar saldajām rozīnēm un aromātiskajām garšvielām piešķir šim kēksam īstu mājas svētku sajūtu. Ja vien kāds ķirbis līdz tam laikam būs saglabājies, noteikti gatavošu šo uz Ziemassvētkiem. Recepte paredzēta vienam kēksam, apmēram 10 x 20 cm lielas ķieģelīša formas pannā. Ideju jau atkal aizguvu no kāda Allrecipes.com video, taču nedaudz izmainīju sastāvdaļas, pievienojot nevis pekanriekstus, bet gan saulespuķu un ķirbju sēklas, kā arī iztiku bez apelsīnu sulas.

Sastāvdaļas: 1 ½ glāzes miltu, 1 tējk. cepamās sodas, ¼ tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. sāls, ¼ tējk. malta kanēļa, ¼ tējk. malta muskatrieksta, ¼ tējk. malta ingvera, ¼ tējk. maltu krustnagliņu, 1/3 glāzes rozīņu, ¼ glāzes mīksta sviesta, 1 glāze cukura, 1 glāze ķirbju biezeņa, ½ tējk. vaniļas cukura, ķirbju un saulespuķu sēkliņas pēc izvēles.

Pagatavošana:

1. Nelielā bļodiņā ielej ūdeni un liek izmērcēties rozīnes.

2. Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, kanēli, muskatriekstu, ingveru un krustnagliņas.

3. Putojamā traukā saputo mīksto sviestu kopā ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas un ķirbju biezeni. Turpina putot, pievienojot arī sausās sastāvdaļas līdz mīkla beidzot ir viendabīga.

4. Nolej ūdeni no izmērcētajām rozīnēm un pavisam nedaudz apviļā tās miltos. Pievieno mīklai. Pievieno arī saulespuķu sēklas un ķirbju sēklas cik pašam patīk.

5. Iesmērē ķieģelīša formas pannu ar sviestu un ielej tajā mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 C temperatūrā ~ 1 h līdz kēkss ir zeltaini brūns un iedurtais iesmiņš nāk ārā sauss.

Pasniedz vēl situ vai atdzesē un noglabā ledusskapī nākamajai dienai.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: