Dubultā ķirbju siera kūka


Pirmssvētku laikā nolēmu padalīties ar kādu recepti, kas vēl iepalikusi no rudens. Izrādās, ka rudens karalis ķirbis tīri labi izmantojams arī siera kūkās. Šoreiz atradu recepti, kas siera kūkas pagatavošanā izmanto ķirbju biezeni. Un tā kā tuvojas Ziemassvētki, obligātas ir arī tādas garšvielas kā kanēlis, muskatrieksts un krustnagliņas. Receptes ideju aizguvu kādā no Allrecipes.com video, taču izmantoju arī manis sen pārbaudītās sastāvdaļas, kas allaž padara siera kūku gardu un mutē kūstošu.

Atšķirībā no oriģinālās receptes šo siera kūku arī noglazēju ar krējuma glazūru. Tas, protams, nav obligāti, bet baltā krējuma cepurīte padara kūku daudz glītāku. Kūka garšos ķirbju ēdienu mīļotājiem, kā arī tiem, kas labprāt ēd siera kūkas, jo šis deserts lieliski apvieno abus komponentus. Recepte pielāgota nelielai kūciņai, apmēram 14 cm diametrā.

Sastāvdaļas:

Pamatnei: 100 g cepumu (es izmantoju Selgu ar banānu garšu), 1 ēdamk.  cukura, 2 ēdamk. izkausēta sviesta.

Pildījumam: 250 g krēmsiera (es izmantoju Mascarpone), ½ glāze cukura, 1 ½ ēdamk. kukurūzas cietes, ½ ēdamk. vaniļas cukura, 1 ola, 50 ml skābā krējuma.

Ķirbju kārtai: ¼ glāzes ķirbju biezeņa, ¼ tējk. kanēļa, šķipsniņa malta muskatrieksta, šķipsniņa maltu krustnagliņu.

Glazūrai: ~ ½ glāze skābā krējuma, 1 ēdamk. pūdercukura (pēc garšas)

Pagatavošana:

1. Bļodiņā sīki sadrupina cepumus. Izkausē sviestu un pielej to sasmalcinātajiem cepumiem. Pievieno cukuru un kārtīgi samaisa. Ieziež ar sviestu pannu ar noņemamām malām, apmēram 14 cm diametrā un ieklāj tajā cepumu masu.

2. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 C temperatūrā apmēram 7-10 min.

3. Tikmēr pagatavo pildījumu. Putojamā traukā saputo krēmsieru līdz tas ir mīksts. Pievieno cukuru, kukurūzas cieti un vaniļas cukuru. Pēc tam pievieno olu un saputo vēlreiz. Iemaisa arī skābo krējumu.

4. Atsevišķā bļodā samaisa ķirbju biezeni ar garšvielām – kanēli, muskatriekstu un krustnagliņām. Ņem aptuveni pusglāzi no krēmsiera masas un pievieno ķirbju biezenim. Samaisa.

5. Izceptajā groziņā ieklāj krēmsiera masu bez ķirbja piedevas, izlīdzina un otrā kārtā pārklāj ķirbja krēmsiera daļu.

6. Cep 175 C temperatūrā apmēram 40 -55 min, līdz kūkas vidus ir stingrs un tā ”neļurinās”.

7. Kad kūka izcepusies, ja vēlas, var pagatavot arī krējuma glazūru. To dara šādi: pusglāzei skābā krējuma pievieno apmēram 1 ēdamk. pūdercukura un kārtīgi samaisa. Glazūru pārlej pāri kūkai un liek cepties to vēl apmēram 5 minūtes.

Uz nakti kūku ietin pārtikas plēvē un nostādina ledusskapī.

2 komentāri

  1. Tev vajadzētu vērt vaļā savu kūkotavu+tējotavu+lasītavu 🙂 Vienīgi diez vai Valmierā pietiks publikas.

    Patīk

    1. Nevarētu sacīt, ka šī doma nebūtu man ienākusi prātā 🙂 Bet kā jau Tu teici – šeit visticamāk par maz publikas kam tādam.

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.