Ziemassvētku torte ar bumbieriem un dzērvenēm


Dienu pirms Ziemassvētkiem, nolēmu izmēģināt kādu svētkiem atbilstošu recepti. Izvēlējos Ziemassvētku torti ar bumbieriem, žāvētām dzērvenēm un krēmsiera pildījumu no nesen šeit pat blogā apskatītās pavārgrāmatas 500 kūku receptes. Jāsaka, ka ar rezultātu esmu ļoti apmierināta, jo kūkas augļu biskvīts ir viegls un salds un krēmsiera pildījums piešķir šim desertam īstenu svētku noskaņu. Mazliet skābenākai garšai krēmsiera pildījumam pievienoju arī grieķu jogurtu, līdzīgi kā gatavojot burkānu kūku.

Ziemassvētku torte ar bumbieriem un dzērvenēm

Sastāvdaļas:

Biskvītam: 170 g mīksta sviesta, 140 g cukura, 3 olas, 150 g miltu, ¾ tējk. cepamā pulvera, ¾ tējk. kanēļa-muskatrieksta-ingvera maisījuma (oriģinālajā receptē ingvera vietā jābūt Jamaikas pipariem), šķipsna sāls, 2 kubiciņos sagriezti bumbieri, 75 g žāvētu dzērveņu.

Krēmsiera kārtai: 250 g krēmsiera (es izmantoju Mascarpone), 150 g grieķu jogurta, ~ ½ glāze pūdercukura (pēc garšas)

Pagatavošana:

1. Nomazgā, nomizo un sagriež kubiciņos bumbierus.

2. Bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sāli un garšvielu maisījumu. Samaisa.

3. Putojamā traukā puto sviestu un cukuru. Kad masa kļuvusi krēmīga, pa vienai sāk pievienot arī olas. Saputo vai kārtīgi samaisa.

4. Miltu maisījumu pakāpeniski pievieno olu un sviesta masai. Izmaisa, lai mīkla kļūst viendabīga. Pievieno mīklai gabaliņos sagrieztos bumbierus un žāvētās dzērvenes. Vienmērīgi iemaisa mīklā augļus un sadala mīklu divās daļās.

5. Pusi mīklas liek ar cepamo papīru izklātā pannā, apmēram 20 cm diametrā, lai ceptu biskvītu. To pašu atkārto otrā pannā, ar otru pusi mīklas. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, 180 C temperatūrā, apmēram 20-25 minūtes, kamēr biskvītos iedurtais kociņš vairs nav mitrs. Abas biskvīta daļas izņem no krāsns un atdzesē.

6. Kad biskvīts atdzisis, ķeras pie pildījuma pagatavošanas. Putojamā traukā saputo krēmsieru, līdz tas kļuvis gaisīgs. Pievieno grieķu jogurtu un vēl mazliet paputo vai kārtīgi samaisa. Lēnām pievieno pūdercukuru pēc garšas. Krēmu bagātīgi pārziež pirmajai biskvīta plāksnei. Pārliek tai otru plāksni un pārziež kūkas virsu un sānus. Rotā ar svaigām vai kaltētām dzērvenēm vai ko nu sirds kāro. Uz nakti vai vismaz uz pāris stundām aptin kūku ar pārtikas plēvi un nostādina ledusskapī.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: