Jaunie seriāli 2013. gada vidus sezonā


Gada nogalē pienācis laiks arī ikgadējajam ierakstam par jaunajiem seriāliem, kas mūs sagaida, pārkāpjot 2013. gada slieksni. Manuprāt, spilgtāko seriālu treilerus nolēmu apkopot sekojošajā ierakstā. Daļa šo seriālu savas sezonas sākumu piedzīvos vēl tikai pavasarī, dažu pirmizrāžu datumi vai treileri vispār nav pieejami, taču daži kino gardumi mūs sagaida jau pavisam drīz.

Dracula, 4. janvāris, NBC (atjaunots: pagaidām seriāla pirmizrādes datums nav zināms)

Priecīga ziņa Jonathan Rhys Meyers faniem. No vaiga glītais The Tudors aktieris atgriezīsies uz ekrāniem vēl kādas vēsturiskas leģendas tēlā, šoreiz seriālā par pašu grāfu Drakulu. Veidotāji sola, ka seriāls būšot veidots pēc Brema Stokera romāna motīviem, tādēļ varētu cerēt, ka šeit izpaliks mirdzošo vampīru sindroms, tā vietā piedāvājot piesātinātu stāstu un gana daudz vēsturisku dekorāciju. Seriāla veidošanā piedalījies arī viens no leģendārā Downton Abbey producentiem. Diemžēl treileris nav pieejams, taču ir vismaz apraksts:

Dracula arrives in London, posing as an American entrepreneur who maintains that he wants to bring modern science to Victorian society. In reality, he hopes to wreak revenge on the people who ruined his life centuries earlier but falls hopelessly in love with a woman who seems to be a reincarnation of his dead wife.

Dracula

1600 Penn, 10. janvāris, NBC

Komēdija par izdomātu ASV prezidentu un viņa ģimeni. Šī seriāla pirmo sēriju man bija jau tā laime redzēt. Nekā spoža nav, taču garastāvoklim ”man šodien galīgi nav ko skatīties” varētu noderēt.

The Carrie Diaries,  14. janvāris, CW

Izskatās pēc ”smuko drēbju seriāla”. Stāsts par Sex And The City galveno varoni Keriju Bredšovu laikā, kad viņa bija tikai padsmitniece. Domāts jaunākai auditorijai, krietni pieklājīgākā iesaiņojumā. Manuprāt, ļoti ambiciozs mērķis, turēties astē tik leģendāram seriālam kā Sex And The City. Droši vien ūdeņi izrādīsies par seklu, bet pilotu tik un tā noskatīšos.

Zero Hour, 14. februāris, ABC

Uz šo skatos nedaudz rezervēti. Seriāls par konspirācijas teorijām, ceļojumiem laikā, nolaupīšanām un pulksteņmeistariem. Dzīvosim, redzēsim.

Cult, 19. februāris, CW

Seriāls par to, kas notiek, ja tevi sāk vajāt televīzijas šovs. Pagaidām nav īsti skaidrs kādā lauciņā varētu stūrēt – kriminālā drāma vai kas paranormāls. Bet pilotu, droši vien, būtu vērts redzēt.

Red Widow, 3. marts, ABC

Krimināldrāma par sievieti, kuras vīrs iepinies netīros darījumos mirst, atstādams viņas rokās ne tikai bērnus, bet arī savu nelegālo darījumu pasauli.

How To Live With Your Parents For The Rest Of Your Life, 3. aprīlis, ABC

Komēdija par šķirteni, kas kopā ar meitu ievācas atpakaļ pie ekscentriskās mātes un viņas ne mazāk ekscentriskā vīra.

Mistresses, ABC

Pirmizrādes datums pagaidām nav pieejams. Šo seriālu amerikāņi jau atkal aizņēmušies no britiem. Neesmu redzējusi oriģinālu, tādēļ grūti spriest, taču varētu būt samērā labs savai auditorijai. Gossip Girl producenta darbs.

Do No Harm, NBC

Versija par Dr. Jeckyll & Mr. Hyde mūsdienu neiroķirurga izpildījumā. Vai labais dakteris spēs savaldīt savu ļauno alter-ego, kas draud izjaukt viņa dzīvi? Treileris vieš šaubas, lai gan ideja laba.

Citi seriālu jaunumi:

2013. gada pavasarī savu pirmizrādi piedzīvos arī seriāls ar nosaukumu Hemlock Grove. Balstīts uz romāna motīviem, seriāls stūrēs tik populārajā šausmu žanrā. Sižeta pamatā slepkavības un vilkači. Nedz treileris, nedz pirmizrādes datums pagaidām nav pieejami.

Neaizmirsīsim, ka 2013. gadā pirmizrādi piedzīvos arī uz Nīla Geimena romānu balstītais American Gods seriāls, atsāksies 3. sezona episkajam Game of Thrones, 2. sezona Spīlberga mūziklam Smash, kā arī iespējams, sagaidīsim sezonu Adamsu ģimenes cienīgajam Mockingbird Lane. Ar jaunām sezonām atgriezīsies arī tādi HBO seriāli kā Girls un Enlightened, par kuriem arī esmu iepriekš rakstījusi. Pati personīgi gaidu arī atgriežamies tīņu mistēriju The Lying Game, visai raupjo seriālu Shameless amerikāņu versijā, kā arī ģimenes drāmu Switched At Birth.

Un ko tu plāno skatīties 2013. gadā?

12 komentāri

  1. No tevis minētajiem – Cult. Ak, jā – American Gods 🙂 Biju domājusi arī tās Kerijas dienasgrāmatas, bet jau grāmata bija sekla un pārgāja vēlēšanās. Sex and the city gan bija manējais no visiem tiem sieviešu-draudzeņu seriāliem. 😀 Es vēl domāju skatīties Hannibal un The Following.

    Patīk

    1. Es uz ”Carrie Diaries” arī skatījos cerīgi rudenī, kad uzzināju, ka šie tādu taisīts. Bet tagad noskatījos treileri un samierinājos, ka ”Sex And The City” savu atgriešanos nepiedzīvos 😀 ”The Following” un ”Hannibal” varētu būt labi tiem, kam patīk krimiķi. Es pati neesmu īpaši uz šiem kritusi, tādēļ arī neieliku sarakstā.

      Patīk

  2. Ak, man nav sanācis pat noskatīties visu, kas pašlaik redzams no Troņu spēlēm un Šerloka, par Downton Abbey nemaz nerunājot, bet Drakulai vajadzēs atrast laiku 100% kaut vai aktiera dēļ. Tjūdoros viņš bija fantastisks, vēl nevaru beigt pa labi un pa kreisi skandināt, cik tas bija superīgs seriāls 🙂 Nu jā, arī American Gods un Hannibal ir daudzsološi. Viss pārējais baidos, ka būs parasts bulšits.

    Patīk

    1. Es par Drakulu uzzināju tikai vakar, pavisam nejauši un momentā ieslēdzās mans ”nevaru vien sagaidīt” režīms 😀 Man ļoti patīk Rīzs Meijers. Tjūdorus skatījos laikam kādas 2 sezonas, tad iestrēgu, pat īsti nezinu kāpēc. Bet šo es nekādi nepalaidīšu garām. Ceru tikai, ka info par 4. janv. bija pareiza, jo pašā NBC mājas lapā vēl nebija nosaukts datums, redzēs vai Wikipedia melo vai nē.
      ”American Gods” es arī gribēšu redzēt. Tā kā man pietrūkst ”Desperate Housewives”, es visu laiku gaidu kādu dāmu seriālu, kas aizlāpīs šo caurumu. Tāpēc mēģināšu paskatīties arī ”Mistresses”.
      ”Downton Abbey” no sirds iesaku atrast laiku, viens no labākajiem pēdējā laika seriāliem, cienīgs blakus ”Sherlock” stāvēt.

      Patīk

      1. Noskaties gan līdz galam Tjūdorus. “Downton Abbey” man ir pirmā sezona noskatīta, Šerlokam tāpat. Tā ir smaga cīņa – kino vai grāmatas. Uzmini, kas uzvar? 🙂

        Patīk

        1. To nav grūti uzminēt 🙂
          Man šķiet, es pārtraucu Tjūdorus skatīties, kad viņš apņēma trešo sievu, jo tad manas vēstures zināšanas arī sāka buksēt. Bet vispār man gribētos atsākt skatīties.

          Patīk

  3. Es gaidu, kad atsāksies Fairly Legal trešā sezona…

    Patīk

    1. Šis, man bija paslīdējis garām. No advokātu seriāliem pati esmu skatījusies tikai ”Drop Dead Diva”.

      Patīk

  4. Vēl neko plānojusi neesmu, jāskatās, kā būs ar laikiem. Pašlaik regulāri skatos tikai HIMYM, vajadzētu kaut kad noskatīties pēdējās “True Blood” un “Sherlock” sērijas, pārējos seriālus esmu atstājusi novārtā. Kad iznāks “American Gods”, pavisam noteikti skatīšos tos. Dainis mani ieintriģēja ar to “A Young Doctor’s Notebook”. Bet tad jau redzēs. 🙂

    Patīk

    1. ”True Blood”, manuprāt, nedaudz zaudējis asumiņu, bet ieraduma spēka vadīta, sezonu pabeidzu. Un nākamo tāpat atkal skatīšos. ”Sherlock” dikti gaidu jauno sezonu un besos, ka briti nav tik naski uz mudīgu seriālu štancēšanu kā amerikāņi 😀

      Patīk

  5. Paldies par rakstu, Drakula varētu būt interesants. Es arī piesakos pie “Downton Abbey” cienītājām (ehh, bet tā pēdējā X-mas epizode…) un, protams, “Sherlock”. Kamēr jāgaida Šerloks, tīri labi man ir iepaticies arī “Elementary”, iesaku papētīt.
    Ak jā, un arī mani Dainis ir saintriģējis ar “A Young Doctor’s Notebook”:)
    Vēl es nesen sāku skatīties “The Boss” (kas gan laikam ir kancelēts pēc 2 sezonām), šķiet ļoti labs. Man patīk pat labāk par visu slavināto “Homeland”.

    Patīk

    1. Es biju, maigi izsakoties, šokēta pie pēdējās ”Downton Abbey” epizodes… Bet, cik palasīju, tur neko nevarēja darīt, Dan Stevens vienkārši atteicās pagarināt līgumu ar seriāla veidotājiem un sižetiski šie neņēmās izjaukt viņa un Mērijas attiecības, tādēļ atlika tikai viens ceļš kā Metjū izgriezt laukā.
      ”Elementary” sāku skatīties, it kā nebija slikts (es jau biju sabijusies, ka būs trakāk 🙂 ), bet tad sapratu, ka līdz galam tomēr neuzrunā. Laikam tādēļ, ka es vispār reti skatos noziegumu izmeklēšanas drāmas un ”Sherlock” ir viens no tiem retajiem izņēmumiem.
      Par ”Homeland” pēdējā laikā tiešām daudz runā, sāku domāt vai tik man ar’ nav pilots jānoskatās. Par ”The Boss” gan neko neesmu dzirdējusi, tagad jau daudzus seriālus tā klusiņām un nepamanāmi novāc no skatuves, tā arī nedodot iespēju cilvēkiem plašāk iepazīties ar tiem.

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.