Mājās gatavotas vafeles


20130224-IMG_9426Atceros kā manā bērnībā vecmāmiņa cepa kaut ko līdzīgu vafelēm, taču mūsmājās tās sauca par bada pankūkām. Mīklu taisīja diezgan līdzīgi kā parasto pankūku mīlu, taču šīs vafeles tika ceptas smagā čuguna pannā ar diviem vākiem, grozot to uz abām pusēm. Ar laiku šī panna kaut kur noklīda un es iegādājos elektrisko vafeļu panniņu, un izmēģināju ātro variantu ar mīklas maisījumu no veikala. Tomēr maisījumi nestāv klāt īstajām lietām, tādēļ pavisam nesen nolēmu notraukt putekļus no savas gadus nelietotās vafeļu pannas un izmēģināt šajā vietnē pamanīto recepti. Ar rezultātu biju apmierināta, par spīti tam, ka pirmie kucēni parasti jāslīcina. Šīs vafeles gan nav kraukšķīgas un struktūras ziņā vairāk atgādina pankūkas, taču tik un tā ir garšīgas. Tādēļ nolēmu padalīties arī ar Tējtasītes lasītājiem, ja nu gadījumā vēl kādam vafeļpankūku iesācējam saimniecībā noder.

Sastāvdaļas: 2 glāzes miltu, ½ tējk. sodas, 1 tējk. sāls, 3 ēdamk. cukura, 3 olas, 50 g kausēta sviesta, 450 g paniņu, 1 tējk. vaniļas ekstrakta (vai vaniļas cukura).

Pagatavošana: Bļodā iesijā miltus, pievieno sodu, sāli un cukuru. Otrā bļodā sakuļ olas, pievieno izkausēto sviestu, paniņas un vaniļas ekstraktu. Izmaisa. Pievieno sausās sastāvdaļas slapjajām un izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Ļauj nostāvēties 5 min. Cep iepriekš uzkarsētā un ar eļļu ieziestā vafeļu panniņā, kamēr zeltainas. Pasniedz siltas ar ievārījumu, sviestu vai kļavu sīrupu.

2 komentāri

  1. Ja bada pankukas, kaut ko atceros no bernibas, tas bija uz paninas bazes bez olam mazliet sodas partikas, cukurs, sals,unnedaudz sviesta (apmeram uz 2 glazes miltu). Nu pameginiet.

    Patīk

    1. Paldies par ieteikumu. Attiecīgajā omā noteikti būtu vērts pamēģināt, tiešām sen nav tāda bērnības garša nekur samanīta 🙂

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.