Pavasarīgās siera un diļļu bulciņas


Pirmssvētku brīvdienās beidzot iečāpoju virtuvē, lai mazliet pašiverētos. Rezultāts – vienkāršs, bet garšīgs brokastu un/vai launaga papildinājums. Tādēļ šodien padalīšos ar vietnē DailyBuzz Food uzieto recepti, no kuras iespējams pagatavot pufīgas maizītes ar pavasarīgu diļļu aromātu un sātīgu siera garšu.

20130329-IMG_9450

Līdzīgus biskvītus jeb angliskajā versijā scones, biju gatavojusi jau agrāk gan sāļajā  bekona un siera, gan saldajā ķirbju versijā un jāsaka, ka arī šīs bulciņas garšas ziņā neatpaliek no priekšgājējām. Līdzīgi kā gatavojot ķirbju rausīšus, arī šoreiz man nez kāpēc neizdevās mīklu izrullēt, tādēļ bulciņu formu veidoju tāpat ar karoti un pirkstiem. Estēti varētu piesieties, taču garša no tā necieta, jo maizītes izdevās mīkstas un gardas 🙂

Sastāvdaļas:

2 glāzes miltu, 1 ēdamk. cepamā pulvera, ½ tējk. sodas, 1 tējk. sāls,  ~12 ēdamk. auksta sviesta, 1 glāze rīvēta siera (paredzēts Čedaras, es izmantoju Holandes), 3 ēdamk. sasmalcinātu svaigu diļļu, šķipsniņa piparu, ½ glāze aukstu paniņu, 1 liela ola (+1 ola un 1 ēdamk. ūdens maizīšu apsmērēšanai).

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sodu un sāli. Aukstu sviestu sagriež kubiciņos un ieplucina miltu maisījumā, līdz izveidojas drupačas.

2. Sasmalcina dilles un sarīvē sieru. Pievieno tos drupaču mīklai un samaisa.

3. Atsevišķā bļodā sakuļ olu un pielej paniņas. Lēnām pievieno to sausajām sastāvdaļām, maisot, lai mīkla kļūst viendabīga.

4. Ja mīkla iegūst pareizu konsistenci, proti, ja tā ir gana stingra, lai to varētu mazliet parullēt, ar miltiem nokaisa galda virsmu, izveido biezu mīklas disku un ar glāzi vai apaļām formām izspiež mīklas aplīšus. Ja mīkla ir ķēpīga, kā manā gadījumā, tad vienkārši ņem ēdamkaroti mīklas un ar rokām izveido biezus plācenīšus un novieto tos uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

5. Mazā bļodiņā sakuļ olu ar 1 ēdamk. ūdens un pārsmērē katru bulciņu. Ja vēlas, pārkaisa piparus.

6. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 C temperatūrā apmēram 10-15 min, kamēr bulciņas kļūst zeltainas. No mīklas daudzuma sanāk apmēram 12 maizītes.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: