Rabarberu un biezpiena rausīši


Rabarberu sezona ir oficiāli sākusies un arī manos nagos beidzot ir tikuši pirmie zaļie kāti, kurus šoreiz nolēmu izmantot visnotaļ vienkāršā receptē ar jau gatavu kārtaino mīklu un tirgū iegādātu pilnpiena biezpienu. Iedvesmu receptei smēlos šajā blogā, taču pa ceļam pāris lietas pamainīju.

20130526-IMG_9579

Vizuāli šis ir iespējami jancīgākais saldēdiens ko esmu pagatavojusi, gluži vienkārši tāpēc, ka taisīju šos rausīšus mafinu pannā, nevis kā lielu pīrāgu. Rezultātā šis brīnums ir visai nenosakāmas formas, toties garšīgs. No mīklas daudzuma vajadzētu sanākt aptuveni 8-9 rausīšiem, atkarībā no mīklas dāsnuma uz vienu gabalu. Es piepildīju pilnu 6 mafinu panniņu un 2 raušus dabūju cept atsevišķi vēl mini kēksu formiņās.

Sastāvdaļas:

3 kārtainās (vai kārtainās rauga) mīklas plāksnes, 1 glāze kubiciņos sagrieztu rabarberu, 1 glāze pilnpiena biezpiena, 1 ola, ~ 6-7 ēdamk. cukura, ½ tējk. kanēļa, ¼ tējk. vanilīna (ja izmanto vaniļas cukuru, var likt vairāk), miziņa no puscitrona.

Pagatavošana:

1. Atlaidina saldēto kārtaino mīklu.

2. Bļodā sakuļ olu, pievieno biezpienu, apmēram 3 – 4 ēdamk. cukura, vaniļu un citrona miziņu.

3. Nomazgā, nomizo un sagriež rabarberus. Pievieno kanēli un atlikušo cukuru tik daudz, lai rabarberi būtu vienmērīgi apcukuroti. Kārtīgi samaisa.

4. Ieziež mafinu panniņu ar sviestu. Sagriež mīklu vienādās loksnēs un ieklāj pa vienam gabalam katrā mafinu pannas formiņā. Virspusē atstāj tādas kā austiņas, lai varētu aplocīt ap stūriem un mīkla nelītu laukā. Es uzbēru mīklai arī nedaudz kukurūzas cietes (var bērt arī kartupeļu), lai pasargātu mīklu no samirkšanas ar rabarberu šķidrumu.

5. Pirmos uz mīklas pilda rabarberus. Pēc tam pārlej arī biezpienu un atloka mīklas austiņas.

6. Cep 180 C temperatūrā apmēram 25-27 minūtes, kamēr mīkla apbrūninājusies un biezpiens vairs nav šķidrs. Manu rausīšu malas nedaudz cieta no ilgā cepšanas laika, tādēļ iespējams ir vērts paeksperimentēt ar atbilstošāku temperatūru.

Advertisements

2 komentāri

  1. Izklausās gardi! Piefiksēju recepti un noteikti izmēģināšu! 🙂

    Like

    1. Cerams, ka garšos 🙂 Es pati arī šos noteikti taisīšu atkārtoti.

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: