Ātrā un vienkāršā rabarberu kūka


20130603-IMG_9877Līdz brīdim, kad rabarberi kļūs nelietojami, vairs nav atlicis daudz, tādēļ steidzu vēl  izmantot dārzā saaugušos kātus un izmēģināju vēl kādu rabarberu našķa recepti. Šoreiz jūsu uzmanībai – ātrā rabarberu kūka. Iedvesmu receptei smēlos internetā dzīlēs, taču kā allaž, šo to pamainīju un sastāvdaļas samazināju vienai nelielai, nevis pamatīgai pannai.

Sastāvdaļas:

1 ¼ glāzes miltu, ½ tējk. sodas, ½ tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. sāls, 1 tējk. kanēļa, 1 – 2 ēdamk. mīksta sviesta, 1 ola, 1 ½ tējk. vaniļas cukura (ja izmanto vanilīnu ~ 1 tējk.), 1/3 glāzes brūnā cukura (izmantoju parasto),  ½ glāze skābā krējuma, 2 glāzes kubiciņos sagrieztu rabarberu, ¼ tējk. malta muskatrieksta.

Pagatavošana:

1. Nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos rabarberus.

2. Bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sodu, sāli, muskatriekstu un kanēli. Samaisa.

3. Otrā bļodā sajauc cukuru ar sviestu. Ja vēlas saldāku kūku, pievieno vairāk cukura (manai gaumei kūka sanāca mazliet par skābu, tādēļ nākamreiz noteikti likšu nedaudz vairāk cukura). Maisa mīklu, kamēr tai izveidojas mitru smilšu struktūra. Tad pievieno olu, krējumu un vaniļu.

4. Miltu maisījumu pievieno krējuma masai un kārtīgi izmaisa. Pēc tam pieber arī rabarberus un samaisa, lai tie vienmērīgi apsegtos ar mīklu.

5. Ieziež ar sviestu vai izklāj ar cepamo papīru apmēram 20 x 20 cm pannu un ieklāj tajā mīklu. Ja vēlas, vēl pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

6. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 C temperatūrā, līdz kūkā iedurtais iesmiņš nāk ārā sauss. Kūku atdzesē un, ja vēlas, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Vislabāk kūka garšo nākamajā dienā.

4 komentāri

  1. Šo vajadzētu pamēģināt kā alternatīvu ierastajai plātsmaizei, bet vispār man tagad topā mafini.

    Like

    1. Mafinu lieta ir forša – tur daudz visādu variāciju, īpaši tagad, kad svaigas ogas un augļi 🙂

      Like

  2. Vakardien izmēģināju, tiešām ļoti vienkārša recepte. Es pa virsu vēl papildus uzbēru nedaudz šokolādes gabaliņus, kūka sanāca fantastiska.

    P.S. Ļoti liels pluss tam, ka receptē mērvienības norādītas glāžu, karošu skaita ziņā, man par cik virtuves svari nav, tad parasti sagādā grūtības ar aci nomērīt, cik tad varētu būt, piemēram, 20 grami svieta. Pēc acumēra vadoties gala rezultāts mēdz sanākt tālu no sākuma receptes 😀

    Like

    1. Prieks, ka recepte noderēja 🙂
      Manā virtuvē arī trūkst pārtikas svaru, tādēļ man pašai arī tējkarotīšu un glāžu mērvienības iet pie sirds krietni labāk (citādi tiešām var sanākt nomaldīties 🙂 ).

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: