Jauno kartupeļu salāti piknikam


Vasaras periodā biežāk sanāk pusdienot ārpus mājas – un ar to es nedomāju vis kafejnīcas un restorānus, bet gan piknikus un grillēšanas priekus brīvā dabā. Šādos gadījumos labi noder jau iepriekš sagatavoti salāti visdažādākajās variācijās. Tā kā jau labu laiciņu tirgū parādījušies jaunie kartupeļi nolēmu padalīties arī ar kartupeļu recepti, kas nesen rotāja pusdienu galdu mūsmājās. Manuprāt, diezgan laba alternatīva apnikušajam rosolam – garšo labi, izskatās labi un neprasa arī īpašas pūles. Un tātad – jūsu uzmanībai kartupeļu salāti.

20110627-IMG_4404

Sastāvdaļas:

4 glāzes vārītu, nomizotu un sagrieztu kartupeļu, 10 plānas šķēles žāvētas gaļas, ¾ glāzes majonēzes, 1 ēdamk. sinepju, 2 tējk. cukura, 1 tējk. sāls, 4 cieti vārītas olas, 1 selerijas kāts (var aizstāt arī ar lociņiem), 1 neliels sīpols, ½ vidēja izmēra zaļās paprikas.

Pagatavošana:

1. Izvāra olas un kartupeļus. Atdzesē un sagriež ripiņās vai kubiciņos.

2. Lielā bļodā sagriež seleriju vai lokus, zaļo papriku un sīpolu. Pievieno olas, kartupeļus un apmaisa.

3. Žāvētās gaļas šķēles apcep uz pannas, noņem no uguns, nosusina uz papīra dvieļa un sagriež nelielos gabaliņos. 2 ēdamk. no gaļas iztecējušo tauku, ielej bļodā.

4. Taukiem pievieno majonēzi, sinepes, sāli, cukuru un samaisa.

5. Sagatavoto mērci pārlej sagrieztajām sastāvdaļām un apmaisa. Pārkaisa bekona gabaliņus, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un nostādina ledusskapī vismaz uz 3 stundām.

Oriģinālā recepte šeit.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: