Pilngraudu ķirbju-ābolu mafini


Šovakar visu ķirbīšu vakarā – Halovīnā, atradu visnotaļ piemērotu recepti tiem, kas vēlas rudens labumus, tā sacīt, iecept kūkās. Lai šis garšīgais process būtu nedaudz veselīgāks, receptē izmantojami pilngraudu milti, mājās gatavots ķirbju biezenis un nesaldināta ābolu mērcīte. Melotu, ja sacītu, ka šie mafini neprasa noņemšanos, jo abi receptē izmantojamie biezeņi jāsagatavo atsevišķi, tomēr rezultāts ir visnotaļ garšīgs – mīksti un sulīgi kārumi brokastīm vai launagam.  Pūles ir tā vērtas, šos mafinus noteikti taisīšu vēl kādu reizi. No sastāvdaļu daudzuma iespējams pagatavot 12 nelielus kēksiņus.

20131031-IMG_0404-3

Sastāvdaļas:

1 ½ glāzes kviešu pilngraudu miltu,
½ glāze brūnā cukura (es izmantoju gaiši brūno Muscovado),
½ tējk. kanēļa,
¼ tējk. muskatrieksta,
¼ tējk. ingvera,
¾ tējk. cepamā pulvera,
½ tējk. sodas,
½ tējk. sāls,
2 lielas olas,
¾ glāzes ķirbju biezeņa
2/3 glāzes nesaldinātā ābolu biezeņa,*
½ glāze augu eļļas (es izmantoju izkausētu sviestu),
1/3 glāze sasmalcinātu pekanriekstu vai valriekstu pēc izvēles.

* Ābolu biezeni pagatavo šādi: katliņā ielej 3/4 glāzes ūdens un uzvāra. Pievieno 4 gabaliņos sagrieztus ābolus un 1 tējk kanēļa. Maisot vāra apmēram 10-12 minūtes, kamēr āboli izšķīduši. Pēc tam sablendē masu ar rokas blenderi.

Pagatavošana:

1. Bļodā sajauc miltus, cukuru, kanēli, muskatriekstu, ingveru, cepamo pulveri, sodu, sāli. Kārtīgi samaisa.

2. Masas vidū izveido tādu kā nelielu aku un tajā iesit olas, pievieno ķirbju biezeni, ābolu biezeni, eļļu (vai sviestu) un samaisa.

3. Mafinu formu izklāj ar papīrīšiem un sapilda mīklu formiņās. Ja vēlas, pārkaisa ar riekstiem. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, 175 C temperatūrā apmēram 20-25 minūtes, līdz kēksiņi kļuvuši nosacīti stingri. Vislabāk mafini garšo nākamajā dienā, kad nakti pavadījuši ledusskapī.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: