Jaunie seriāli 2014. gada pavasara sezonā


Lai gan aiz loga nekas neliecina par pavasari un arī kalendārs vēl šo laimi nesola, kā centīgi krokusiņi no televīzijas augsnes pamazām spraucas jaunie vidus-sezonas seriāli. Daži no tiem jau pamanījās izplaukt janvāra sākumā, līdz dažiem vēl kāds brīdis jāpagaida. Labākajās Tējtasītes tradīcijās, šajā rakstā maķenīt padalīšos informācijā, kas jauns šosezon būs vērojams TV ekrānos. Uz pirmo acu uzmetienu rādās, ka šosezon būs pavairāk zinātniskās fantastikas, šausmu un kriminālas tematikasseriālu, bet iepriekš tik populārais fantāzijas žanrs tiks nostumts maliņā.

Vispirms par seriāliem, kas jau iesākušies janvārī, pēc tam par tiem, kurus pacietīgi jāsagaida turpmākajos mēnešos, un visbeidzot arī par pazīstamajiem skatītāju mīluļiem, kas šopavasar piedzīvos savas otrās, trešās, ceturtās u.c. sezonas.

JANVĀRIS

Helix (SyFy)

Bariņš zinātnieku dodas uz pasaules nomali pētīt, kas noticis ar kādu citu zinātnieku īpaši slepenā laboratorijā. Pie vainas, protams, izrādās  vīruss, turklāt visnotaļ nešpetns. Uz pirmo acu uzmetienu izskatījās, ka seriāls vilks deķīti uz zombiju pusi. Pilotsērijai tiku līdz vidum, nedaudz apnika, bet domāju, ka varētu kaut kad pieslēgties no jauna.

Intelligence (CBS)

Šo jau pieminēju pagājušās sezonas rakstā. Kārtējais policijas seriāls. Foršs koncepts par izmeklētāju, kam galvā teju vai internets. Pilotsērija gan sanākusi mazliet klišejiska, diez vai lūkošu tālāk.

Black Sails (Starz)

Vecais triks ar kuģi un piedzīvojumiem. Turklāt vasarā solīts vēl viens pirātu tematikas seriāls Crossbones. Ne viens, ne otrs nav gluži manas tējas tases, bet varbūt kādam noder.

True Detective (HBO)

Neesmu cītīga kriminālseriālu skatītāja, tomēr vārdu salikums ”southern gothic” uzrunā gandrīz vienmēr. Šausminošu noziegumu antoloģija ar Matthew McConaughey piedalīšanos. Varbūt kāds jau ir redzējis un var dalīties iespaidos?

Under The Gunn (Lifetime)

Modes šova Project Runway fani šo jauno pasākumu visticamāk ir jau pamanījuši. Trīs agrāko sezonu uzvarētāj-dizaineri uzņemas mentoru lomas jaunajiem censoņiem. Vērtētāju panelis šoreiz pavisam cits, tāpat kā šova formāts, jo pēc uzvaras tīko gan dizaineri, gan viņu mentori. Neiztrūkstošs elements, protams, paliek Tim Gunn.

FEBRUĀRIS

Star-Crossed (CW)

Nule kā pirmizrādi piedzīvojušais jauniešu mīlestības stāsts. Pārmaiņas pēc, par meiteni un citplanētieti, nevis par meiteni un vampīru vai vilkaci.

The Red Road (Sundance TV)

Šerifs. Indiāņu pēctecis. Noziegums. Game Of Thrones Khal Drogo atveidotājs Jason Momoa. Punkts.

MARTS

Resurrection (ABC)

Balstīts uz Jason Mott romāna The Returned motīviem, seriāls stāsta par to, kas notiktu, ja cilvēki spētu atgriezties no mirušajiem (nē, šoreiz nebūs zombij-vampīr-apokalipses). Laba ideja. Jau labu laiku gaidu šo seriālu un beidzot zināms pirmizrādes datums – 9. marts.

Believe (NBC)

Gravity režisora Alfonso Kuarona un daudzu seriālu tēva Dž. Dž. Ābramsa darinājums par kādu meitenīti, kam piemīt pārdabiskas spējas, kuras grib piesavināties sliktie onkuļi. Tāpēc bērna aizstāvībai nolīgst kādu labsirdīgu cietumnieku… Arī par šo rakstīju jau iepriekš.

The Hundred (CW)

Post-apokaliptisks piedzīvojumu seriāls, kas jau atkal balstīts romāna (The 100 by Kass Morgan) motīvos. Bariņš jaunu cilvēku tiek izsēdināti uz planētas Zeme, kas vairs nav piemērota mierīgai dzīvošanai.

The Crisis (NBC)

Mazliet politisks trilleris par vadošo amatpersonu nolaupītajiem bērniem un policijas mēģinājumiem tos atgūt. Lieku kaut mazas, tomēr cerības, ka šis dos vismaz nelielu spriedzīti.

APRĪLIS

Salem (WGN America)

17. gs., Masačūsetsa. Stāsts par slavenajām Salemas raganu prāvām. Pēc kaulus kutinošā American Horror Story: Coven un krietni maigākā Witches Of East End varētu domāt, ka raganu kvota TV ekrānos jau ir izpildīta, tomēr izskatās, ka tās vēl kādu laiku plivināsies gar mūsu redzokļiem.

MAIJS

Penny Dreadful (Showtime)

Tā nu ir sanācis, ka mans sezonas gaidītākais seriāls būs arī visilgāk gaidāmais seriāls – šausmu gabalu Penny Dreadful uz ekrāniem redzēsim tikai maijā. Viktoriāņu Londona, Dorians Grejs, Frankenšteins un šis tas no Drakulas – izskatās pēc krietni tumšākas versijas filmai The League of Extraordinary Gentlemen. Vai tiešām American Horror Story beidzot būs parādījies cienīgs konkurents?

Un vēl… Šosezon uz ekrāniem atgriežas arī:

Kopumā šīs vidus-sezonas piedāvājums uz mani atstājis visai remdenu iespaidu, taču visas cerības lieku uz vasaras jaunumiem, par kuriem vēl pagaidām informācija ir ļoti skopa (piemēram, Jonathan Strange & Mr Norrell, The Strain un Extant), kā arī uz rudens raibo ražu (piemēram, romānu ekranizācijas Outlander un The Leftovers).

Un kas ir tavs jaunās sezonas ekrāna prieks?

11 komentāri

  1. greeneyednevertells · · Atbildēt

    Ok, pēc “Penny Dreadful” klipa noskatīšanās man atkal bail no tumsiņas. 😀

    Patīk

    1. Pēc šādiem kadriem jau pat tumsiņu nevajag 😀

      Patīk

  2. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

    Penny Dreadful izskatās pēc “my cup of tea”. Un Salem pagaidām interesē tikai tēmas dēļ, bet noteikti ievērtēšu, kad sāks rādīt. 🙂

    Patīk

    1. Man tāpat – ”Salem” uzrunā vairāk idejas pēc, ne paša treilera. ”Penny Dreadful” ļoti gaidu, jo man patīk Eva Grīna, nemaz nerunājot par to, ka beidzot būs kāds seriāls, kur parādīsies Doriana Greja tēls. Es vēl piemestu šim TV ugunskuram klāt arī ”Resurrection”, kā vienu no saviem gaidītākajiem 🙂

      Patīk

  3. Paldies, atradu jaunus šovus, ar ko notriekt savu dārgo laiku 😀

    Patīk

    1. Tāda jau ir tā īstenā šovu sūtība 🙂

      Patīk

  4. Mani tikai Star-Crossed ieintereseja… 🙂

    Patīk

    1. Es pati vēl neesmu ievērtējusi. Treileris jau izskatījās neslikts, cerība vien uz to, ka nebūs pārāk daudz klišeju 🙂

      Patīk

      1. Man ļoti iepatikās pirmā sērija. Nevaru sagaidīt nākamo! 🙂

        Patīk

  5. Burvīgs raksts un paldies par informāciju. 🙂
    Būs jāpagaida līdz Resurrection (pēc treilera spriežot izcils seriāls ar neparastu sižetu),, kā arī Penny Dreadful (kurš pēc treilera izksatījās kā kaut kas starp American Horror Story un True Blood). Ar nepacietību gaidu arī Orphan Black jauno sezonu. 🙂

    Patīk

    1. Prieks, ka noderēja 🙂
      Un prieks, ka ir vēl kāds, kas gaida ”Orphan Black” atsākšanos! 🙂 Man šķiet, šis seriāls izpelnījies pārāk mazu apkārtējo uzmanību…

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.