Kārtainās mīklas kišs ar sieru un šķiņķi


20140623-IMG_0743-2Kišs jeb oriģinālajā nosaukumā quiche ir sāļais pīrāgs, kura kulinārās saknes meklējamas allaž tik izsmalcinātajā franču virtuvē. Saprotams, šim sātīgajam ēdienam ir neskaitāmas variācijas, taču būtība no tā nemainās. Kiša pamatnē atrodama mīkla, taču tā virsiņu klāj dažnedažādi labumi, piemēram, siers, šķiņķis, dārzeņi u.c.

Šodien nolēmu padalīties ar recepti kišam, ko pati nesen pagatavoju. Iedvesmu kiša meistarošanai smēlos tīmeklī, bet gatavošanas gaitā jau secināju, ka arī arī šai versijai iespējamas neskaitāmas variācijas (nākamreiz plānoju pievienot dilles, papriku un/vai tomātus). Recepte neprasa daudz pūļu, toties gaidīšanas process (šis kišs krāsnī pavada apmēram 1 stundu) var izrādīties mokošs – degunu karinošs un apetīti rosinošs, jo smaržo šis pīrāgs nudien ļoti labi.

Sastāvdaļas

2 plāksnes kārtainās mīklas (izmantoju ”Tešla”)
2 lielas olas
1 glāze saldā krējuma
3/4 glāzes rīvēta siera
½ glāze kubiciņos sagriezta šķiņķa
¼ glāze smalki sagrieztu lociņu
šķipsniņa sāls, maltu piparu un paprikas pulvera

pagatavošana

1. Sagriež šķiņķi un lociņus, sarīvē sieru.

2. Lielā bļodā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu, sieru, šķiņķi, lociņus un garšvielas. Samaisa.

3. Atkausē kārtaino mīklu. Ar sviestu ieziež pannu apmēram 20 cm diametrā un ieklāj tajā mīklu, uzlokot uz augšu maliņas. Es izmantoju četrstūrainu pannu, lai būtu parocīgāk ieklāt mīklu.

4. Ielej pildījumu ar mīklu izklātajā pannā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 C temperatūrā apmēram 20 minūtes. Samazina temperatūru līdz 160 C un turpina cept vēl apmēram 40 minūtes.

5. Izņem no krāsns, kādu brītiņu atdzesē un ceļ galdā. Šis pīrāgs garšo labi arī atdzesēts ledusskapī.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: