Ātrie nektarīnu mafini


20140809-IMG_0845Šie cukursaldie un supervienkāršie mafini ir no sērijas ”kad nekā nav mājās”. Protams, ar noteikumu, ka mājās ir palikuši divi vientuļi nektarīni, kas iepriekš iegādāti uz akciju vēl pazaļi un nolikti stāvēšanai uz palodzes. Ja divu vientuļo nektarīnu iztrūkst, droši vien var izmantot arī divus vientuļus persikus vai vienu vientuļu persiku un vienu vientuļu nektarīnu, kā tas norādīts oriģinālajā receptē. Tiesa, šiem sārtajiem apalīšiem vajadzētu būt jau labi gataviem, sulīgiem un saldiem, lai tādi paši būtu arī kēksiņi. Tā kā tieši šobrīd ir persiku sezona, īpašām problēmām nevajadzētu rasties. Un problēmām nevajadzētu rasties arī ar pārējām sastāvdaļām, ja vien mājās ir nedaudz piena un miltu, ola un cukurs. No norādīto sastāvdaļu daudzuma man, dīvainā kārtā, sanāca tieši 11 nelieli mafini (lai gan oriģinālā tika paredzēti 8, bet ierastais skaitlis mafinu receptēm parasti ir 12).

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 ½ glāzes miltu
  • 3/4 glāzes cukura (iesaku vadīties pēc garšas – man šis šķita drusku par daudz)
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • 1 liela ola
  • 1/3 glāzes piena
  • 1/3 glāzes augu eļļas (es izmantoju kausētu sviestu)
  • 2 kubiciņos sagriezti nektarīni vai persiki.

Virsai:

  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • ½ tējk. malta kanēļa

pagatavošana

1. Vispirms nomazgā, nomizo un sagriež nektarīnus.

2. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli, cepamo pulveri, sodu. Kārtīgi samaisa.

3. Pielej miltu maisījumam izkausēto sviestu, pienu un iesit olu. Maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pievieno nektarīnu gabaliņus.

4. Atsevišķā bļodiņā sajauc brūno cukuru ar kanēli.

5. Mafinu pannā ieklāj papīrīšus un pilda tajos mīklu katrā (apmēram 1-,5 – 2 ēdamk. mīklas). Pārkaisa ar cukura-kanēļa maisījumu.

6. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, apmēram 200 C temperatūrā, 15 – 20 minūtes, kamēr kēksiņu vidus vairs nav mitrs.

Pasniedz karstus vai atdzesētus.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: