Krēmīgais nektarīnu pīrāgs


Tā kā šī ir pagadījusies visai tukša ābolu sezona, tos manā virtuvē aizstājuši nektarīni. Pirms neilga laiciņa rakstīju par ātri un vienkārši pagatavojamajiem nektarīnu mafiniem. Šodien, 1. septembrī kārta pienākusi kam nedaudz svinīgākam – krēmīgajam nektarīnu pīrāgam. Arī šis pīrāgs pagatavojams visai ātri un vienkārši, ja vien nav iebildumu noņemties ar nektarīnu griešanu.

20140826-IMG_0864

Iedvesmu receptei aizguvu no allrecipes.com un pa ceļam nedaudz samazināju proporcijas. Saldi skābs un nedaudz tumīgs šis pīrāgs ir ievietojās manā ”gatavošu vēl kādu reizi” sarakstā. Priekšdienām der atcerēties, ka šai kūkai gluži labi piederētos ari neliela drupaču cepurīte (drupaču gatavošanas pamācību var nošpikot, piemēram, no ābolu pīrāga receptes).

Sastāvdaļas

  • 2 plāksnes kārtainās mīklas (izmantoju Tešla)
  • 4 gatavi nektarīni
  • 3/4 glāzes saldā krējuma
  • ½ glāze cukura
  • 3 ½ ēdamk. miltu
  • ½ tējk. kanēļa
  • ¼ tējk. vaniļas

pagatavošana

1. Izņem no saldētavas kārtaino mīklu un atlaidina. Tikmēr nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos nektarīnus.

2. Bļodā sajauc miltus, cukuru, kanēli un vaniļu. Pievieno saldo krējumu un kārtīgi izmaisa (šajā brīdī mana mīkla nez kādēļ sagāja pamatīgos kunkuļos un es jau padomāju, ka gals klāt, līdz paņēmu talkā rokas blenderi).

3. Ieziež ar sviestu četrstūrainu pannu ~20 cm diametrā un ieklāj tajā kārtaino mīklu. Malas uzloka uz augšu, lai veidotos groziņš. Groziņā saliek nektarīnu gabaliņus un pārlej ar sagatavoto saldā krējuma masu. Ja vēlas, pārkaisa ar, iepriekš sagatavotām, drumstalām.

4. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, 200 C temperatūrā, apmēram 25 – 30 min. Izņem no krāsns, atdzesē un sagriež gabaliņos.

Advertisements

5 komentāri

  1. Izskatās ļoti garšīgi, bet „tukša ābolu sezona”? Nu, nu … mums laukos ābeles līdz zemei noliekušās kā katru gadu.

    Like

    1. Pagājušogad mēs arī nezinājām, kur ābolus likt, bet šogad es no mūsu pašu dārza esmu novākusi precīzi trīs sārtus ābolīšus. Jau pierasts – ja iepriekšējā gadā krīt kā no pārpilnības raga, tad nākamajā gadā vien vējš ābelēs svilpo.

      Like

      1. O, patiešām švaki. Man šķita, ka šis tāds diezgan bagātīgs gads. Laikam kā kurā vietā. Bet es neiebilstu gan, ja visu to ābolu vietā man pa zemi pretī veltos omulīgi, sārti nektarīni. 🙂

        Like

        1. Jā, piemājas nektarīnu koks tiešām noderētu 🙂

          Like

  2. […] ķirbi un Kikas šokolādes fondanti. Linda piedāvā lēcu un biešu salātus un Tējtasīte- krēmīgo nekterīnu pīrāgu. Mysicily un meklejotpriekus blogos par tortēm, attiecīgi- par Kapri salas šokolādes un […]

    Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: