Smagie Ziemassvētki – ”Ragnarok Juletide” (2014)


Ragnarok JuletideNē, nekā depresīva. Tikai metāls. Un pie tam pats labākais metāls – skandināvu. Katru gadu ap Svētku laiku es meklēju jaunu ziemas mūziku, kas neaprobežotos gluži ar ”pagājušajos Ziemassvētkos atdoto sirdi” desmit dažādās variācijās (lai gan arī bez tā neiztikt). Šogad mīļais un dārgais Spotify mūzikas straumētājs mani pilnīgi nejauši aizveda it kā pazīstamos, bet labi piemirstos ūdeņos – pie heavy metal Ziemassvētku dziesmu kompilācijas ar daiļrunīgu nosaukumu Ragnarok Juletide.

Albumā, kurš savu dienas gaismu ieraudzīja vēl novembra sākumā apkopotas 12 kompozīcijas. Dažādu izpildītāju, dažāda smaguma un dažādas atpazīstamības pakāpes. Somu metāla mīļiem, iespējams, šķitīs jau dzirdētas dažas šai albumā skanošās balsis. Piedalās gan manas mīļās Sonata Arctica solists Tony Kakko, gan jaunībdienu klasikas Nightwish talantīgas darbonis Marco Hietala, kā arī Jarkko Ahola, no ziemeļnieciskā muzikālā projekta Northern Kings, un daudzi citi spēcīgi metāla kliedzēji.

Kopā šie mūziķi parakstās zem projekta Raskasta Joulua (ja ticam Google, tad tulkojumā šī frāze nozīmē Smagie Ziemassvētki). Lai gan šis projekts nav jauns – tiek aizvadīts jau desmitais gads, šogad pirmo reizi mūziķi ir izlēmuši laist klajā albumu ar dziesmām angļu valodā. Visnotaļ apsveicami, jo citādi šis ziemeļu dārgakmens daudziem visticamāk paslīdētu garām.

Un dārgakmens tas tik tiešām ir. Enerģisks, sirdi plosošs un visādi citādi tieši tāds, kādu to varētu gaidīt, zinot pārstāvēto mūzikas žanru. Kā teiktu J. Joņeva varonis vecajā labajā Jelgavā 94: ”Stay brutal!” : ) Es vēl piebilstu – Priecīgu 4. Adventi!

4 komentāri

  1. O, paldies! Pievienošu arī savai svētku plejlistei 🙂
    Priecīgus svētkus 🙂

    Patīk

    1. Prieks, ka vēl kādam šī mūzika iet pie sirds 🙂 Lai jauki Svētki!

      Patīk

  2. Rita Štofregena · · Atbildēt

    Vienkārši lieliski! LAULA,LAULA,LAULA….!
    Thank you !

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.